Prima reacţie a lui Liviu Dragnea după ce Şerban Nicolae a propus graţierea corupţiei: Categoric, nu susţin legea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi dimineaţă, că nu susţine amendamentele depuse de liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae la legea graţierii, printre care ar scăpa de puşcărie şi condamnaţii pentru corupţie. Unul dintre beneficiarii amendamentelor lui Şerban Nicolae ar fi chiar Liviu Drganea. Azi, Comisia Juridică a Senatului va dezbate propunerile făcute de senatorul PSD.

„Eu nu suţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie. Categoric, nu. Pe de altă parte, nu e cazul să ne inflamăm, pentru că orice parlamentar poate depune amendamente. Dar transmit Guvernului: doar legea graţierii nu rezolvă problema din penitenciare! Ministrul Justiţiei trebuie să aibă o discuţie cu preşdintele CEDO şi apoi să conceapă un plan complex pentru rezolvarea problemei. Deci nu susţin graţierea pentru fapte de corupţie, nu cred că ar trebui să fie o grabă foarte mare pentru acesastă lege. Este cale lungă până la decizia finală, însă reiterez rugămintea pentru Ministerul Justiţiei să se implice în dezbatere“, a spus Liviu Dragnea, după ce a ieşit de la Curtea Supremă, unde s-a judecat  contestaţia la executare în dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae a propus luni câteva amendamente care graţiază integral faptele de corupţie prevăzute de Codul Penal, dar şi de alte legi anticorupţie. În plus, senatorul PSD le oferă infractorilor şansa de a comite fapte penale încă o lună de la intrarea în vigoare a legii, suspendând, practic, în acest timp întreaga legislaţie penală. 

Conform proiectului iniţiat de Şerban Nicolae, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar scăpa de executarea pedepsei în cel de-al doilea dosar. Liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele infracţiuni pentru care se aplică graţierea propusă de colegul său de partid. Deci chiar dacă ar fi condamnat, Dragnea n-ar ajunge după gratii. Şi n-ar fi singurul politician cu greutate. Călin Popescu Tăriceanu, Nicuşor Constantinescu (fostul preşedinte al CJ Constanţa), Adrian Severin (fost europarlamentar PSD) şi Cristian Poteraş (fost primar PDL al Sectorului 6) sunt doar câţiva dintre liderii politici care s-ar bucura de legea lui Şerban Nicolae.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite