Premierul Vietnamului, vizită oficială în România. Ciolacu și Pham Minh Chinh vor semna un memorandum de cooperare economică

0
Publicat:

Premierul vietnamez Pham Minh Chinh va efectua o vizita oficială în România, în perioada 20-22 ianuarie, ocazie cu care va avea loc un Forum economic bilateral, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Cu această ocazie va fi organizat și un Forum economic bilateral.

Marcel Ciolacu se va întâlni cu omologul vietnamez FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu se va întâlni cu omologul vietnamez FOTO Inquam Photos

Primirea oficială a delegației din Vietnam va avea loc luni, 22 ianuarie, la Palatul Victoria, unde premierul vietnamez, Pham Minh Chinh, se va întâlni cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Luni, la un nivel de vizită oficială cu protocolul aferent vom fi gazdele vizitei unei delegații conduse de prim-ministrul vietnamez, Pham Minh Chinh delegație din care fac parte miniștrii Investițiilor, Comerțului, Educației, ministrul Științei și Tehnologiei și guvernatorul Băncii Naționale”, a declarat  Mihai Constantin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, cu ocazia primirii oficiale a delegației, va avea loc un Forum economic bilateral și vor fi semnate mai multe documente puse în cadru de un Memorandum de cooperare economică și culturală aprobat, joi, în ședința de guvern.

În marja Forumului Economic, se intenționează semnarea unui Memorandum de Înțelegere pentru promovarea cooperării în domeniul afacerilor și definirea unor domenii economice de interes între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Socialistă Vietnam. Acest Memorandum de înțelegere are caracterul unei scrisori de intenție care nu creează, modifică sau stinge drepturi și obligații juridice și va fi îndeplinit în conformitate și în limita cadrului legal incident”, prevede documentul.

Domeniile de interes reciproc

În cadrul Forumului ar urma să se propună aprobarea semnării proiectului de Memorandum de înțelegere pentru promovarea cooperării în domeniul afacerilor și definirea unor domenii economice de interes între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Socialistă Vietnam.

Memorandumul, inițiat de Ministerul Economiei, vizează colaborarea în domenii de interes reciproc, precum: Întreprinderi mici și mijlocii, Industria farmaceutică, Agricultură, Industria IT, Energie regenerabilă și Construcții/imobiliare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite