Austeritatea bugetară. Guvernul a desființat 177 de posturi de la MIPE. Doi secretari de stat și un subsecretar pleacă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, joi, că în urma procesului de eficientizare a cheltuielilor bugetare au fost desființate 177 de funcții publice vacante din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

 A fost redus numarul angajatilor din cadrul MIPE FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
A fost redus numarul angajatilor din cadrul MIPE FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Guvenului, Mihai Constantin a afirmat, joi, în cadrul unei declarații de presă, după ședința de Guvern, că procesul de reorganizare la nivelul Guvernului pentru eficientizarea cheltuielilor bugetare continuă. Totodată a menționat că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele acestui proces.

După reorganizare, numărul angajaților din cadrul Ministerului de Investiții Europene este redus de la 2343 la 2166. Așadar au fost desființate 177 de funcții publice vacante, iar per total posturile de conducere s-au redus de la 12 procente la 8% din totalul angajaților și funcțiilor prezente în organigrama MIPE”,  a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, are loc „reorganizarea prin fuziune a Direcției generale program operațional sănătate și a Direcției generale programe europene capacitatea administrativă în Direcția generală programe de sănătate (structură care îndeplinește funcția de Autoritate de Management pentru Programul Sănătate 2021-2027, Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013 și Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014- 2020), prin preluarea personalului în limita posturilor alocate, potrivit noii structuri organizatorice, cu respectarea prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare precum și a normelor privind respectarea dreptului la carieră în funcția publică, a dispozițiilor legale și regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal”, arată actul normativ

Alte reorgnizări

În cadrul aceluiași proces de reorganizare a ministerelor, pe 21 decembrie 2023, Executivul a adoptat o hotărâre pentru reorganizarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), urmând să fie desființate 99 de posturi, din care 25 de posturi de conducere. 

Și Ministerul Muncii a trecut printr-un proces de reorganizarea, fiind așteptat și alte HG-uri care să intre în ședințele de Guvern pentru adoptare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite