Nvidia își propune să înființeze un nou sediu în Vietnam, pentru dezvoltarea industriei semiconductorilor

0
Publicat:

Nvidia dorește să înființeze o bază în Vietnam pentru a dezvolta industria de semiconductori din această țară, deoarece consideră piața vietnameză una importantă, a declarat guvernul vietnamez.

foto logo Nvidia
CEO-ul Nvidia își propune să înființeze un nou sediu în Vietnam

În prima sa vizită în această țară din Asia de Sud-Est, directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a declarat că societatea consideră Vietnamul ca fiind casa sa și a afirmat că intenționează să înființeze un centru în această țară pentru producerea de semiconductori.

„Baza va fi destinată atragerii de talente din întreaga lume pentru a contribui la dezvoltarea ecosistemului de semiconductori din Vietnam și la digitalizare”, se arată în comunicatul guvernului vietnamez, citat de Huang după întâlnirea cu premierul Pham Minh Chinh.

Nvidia, care a investit deja 250 de milioane de dolari în Vietnam, urmează să discute despre acorduri de cooperare în domeniul semiconductorilor cu companiile tehnologice vietnameze și autoritățile vietnameze în cadrul unei întâlniri care va avea loc luni, a relatat vineri Reuters.

Potrivit ziarului japonez Nikkei Asia, directorul general al Nvidia se află într-o călătorie de afaceri în mai multe țări din Asia de Sud-Est.

Am mare încredere în Asia de Sud-Est”, a declarat Huang reporterilor la sosirea sa la Kuala Lumpur, vineri, cu o zi înainte de a se îndrepta spre Vietnam.

El a subliniat că regiunea va fi o locație tehnologică foarte importantă, deoarece „este deja destul de excelentă în ceea ce privește ambalarea, asamblarea, fabricarea de baterii și foarte bună în multe aspecte ale lanțului de aprovizionare cu tehnologie”, a relatat Nikkei Asia.

Călătoria de lucru a lui Huang a fost întreprinsă la aproape trei luni după ce premierul vietnamez Pham Minh Chinh a vizitat sediul central al Nvidia pe 18 septembrie, în timpul călătoriei sale în SUA pentru dezbaterea generală a celei de-a 78-a Adunări Generale a Națiunilor Unite și alte activități.

Vietnamul, care găzduiește mari fabrici de asamblare de cipuri, inclusiv cea mai mare fabrică de la Intel la nivel global, încearcă să se extindă în domeniul proiectării de cipuri și, eventual, al fabricării de cipuri, deoarece tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China creează oportunități pentru Vietnam în această industrie.

Producătorul de cipuri a încheiat deja parteneriate cu cele mai importante companii tehnologice din Vietnam pentru a implementa inteligența artificială în industriile cloud, auto și de sănătate, se arată într-un document publicat de Casa Albă în septembrie, când Washingtonul a îmbunătățit relațiile diplomatice cu Vietnamul. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite