PPE, cea mai mare familie politică europeană, solicită aderarea României la Schengen

0
Publicat:

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat că PPE a adoptat o nouă rezoluție pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen, îndemnând toate partidele membre să își intensifice eforturile în vederea obținerii aderării cât mai rapide.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Adunarea Politică a Partidului Popular European tocmai a adoptat o rezoluție, susținută de Partidul Național Liberal și de UDMR, prin care cere aderarea cât mai rapidă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm Guvernului Austriei să își reconsidere poziția și să accepte integrarea României și Bulgariei la Spațiul de liberă circulație”, a anunțat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

PPE îndeamnă, în același timp, toate partidele care fac parte din familia politică europeană să își intensifice eforturile în vederea obținerii aderării cât mai rapide a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„Spațiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României și Bulgariei. Aceasta este decizia corectă și are susținerea totală a Adunării Politice a PPE”, a conchis eurodeputatul.

Și familia soical-democraților europeni a aprobat recent o nouă rezoluţie care menționează sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen. 

Cei mai importanți lideri politici de la București au interpretări diferite privind Schengen, fiind luată în calcul chiar separarea României de Bulgaria pe acest dosar. Însă o asemenea măsură ar putea da țării noastre bătăi de cap suplimentare inclusiv în relația cu conducerea de la Sofia.

Posibilitatea decuplării de Bulgaria a fost avansată de premierul Marcel Ciolacu, în privința eforturilor de aderare a României la Schengen. Șeful Guvernului român a susținut într-un interviu pentru Bloomberg că România ar putea lua în considerare demersul.

Ideea a fost însă respinsă de șeful statului, Klaus Iohannis, care a afirmat că varianta este mai degrabă discutată la nivel „informal”,subliniind în același timp că cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să acceadă împreună la spațiul de liberă circulație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite