Portret critic făcut preşedintelui Iohannis de o publicaţie din Germania: Nu reuşeşte să impună reformele profunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Un ziar german a publicat un articol critic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Publicaţia scrie că şeful statului „nu reuşeşte să impună în România reformele profunde”.

Ziarul german augsburger-allgemeine scrie că principala problemă a celor şapte ani de mandat al lui Iohannis este că nu a realizat nimic hotărât cu temele mari.

Sursa citată mai precizeazează că primul mandat al preşedintelui român a început cu multe speranţe şi aşteptări, însă nu toate au fost împlinite până astăzi. De asemenea, fostul primar al Sibiului a promis “pas cu pas o Românie normală şi educată”.

Publicaţia mai scrie că victoria lui Klaus Iohannis la acel moment a fost o surpriză, premierul în funcţie, Victor Ponta, fiind favorit, iar actualul preşedinte nu a făcut o campanie extraordinară şi a avut dificultăţi în a explica modul în care a dobândit 5 imobile.

De asemenea, este amintit şi răspunsul său cu privire la dobândirea imobilelor. El a explicat că a dat meditaţii şi că alţii ar trebui să se întrebe de ce nu le-a reuşit şi lor. Răspunsul la aceasta întrebare a produs ecou negativ peste ani. În primii doi ani de mandat a fost văzut rar în public şi era considerat arogant, iar opozitia l-a numit “mutul”, mai scrie ziarul german.

Publicaţia precizează că pasivitatea preşedintelui a dus la câştigarea alegerilor din 2016 de către PSD, iar fostul şef al social-democrat Liviu Dragnea a mutilat în urma alegerilor reformele în justiţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite