Stănescu: Executivul nu poate fi condus de un condamnat penal. Iohannis a eşuat. Cea mai corectă soluţie, demiterea sau demisia lui Cîţu şi alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu FOTO Inquam Photos / George Călin
Paul Stănescu FOTO Inquam Photos / George Călin

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, este de părere că menţinerea premierului în funcţie este un atac la credibilitatea României, iar rezolvarea situaţiei este datoria preşedintelui Klaus Iohannis. El spune că cea mai corectă soluţie este demisia sau demiterea premierului în funcţie şi alegerile anticipate, argumentând că „doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”.

„Cîţu la Guvern, România în infern. Klaus Iohannis are datoria constituţională, legală şi morală să scoată rapid România din situaţia penibilă în care se află întreg Guvernul. Să renunţe la dubla măsură! Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menţinerea lui Cîţu în funcţie este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluţii. Un premier şantajabil nu poate guverna în interesul românilor”, a transmis Paul Stănescu, potrivit unui comunicat de presă.  

El aminteşte de campania „Fără penali în funcţii publice” şi atrage atenţia că este „haosul din coaliţie a escaladat”, iar deciziile nu vor mai putea fi luate pe bază de „negociere politică transparentă”. 

„Sub patronajul preşedintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat. Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnaţi penal, să facă închisoare şi să ocupe funcţii publice? Unde au ascuns useriştii campania ”Fără Penali în funcţii publice”? De ce şi-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piaţă să protesteze? Odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîţu a devenit doar o marionetă. Haosul din coaliţie a escaladat. Deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de şantaj, prin forţă, nu pe bază de negociere politică transparentă”, a mai transmis el. 

Potrivit secretarului general al PSD, guvernarea trebuie resetată, iar  Klaus Iohannis este „dator” cu o astfel de veste, motivând că preşedintele „a eşuat cu toţi premierii lui, cu guvernele sale”.

„Ca România să mai aibă şanse să nu se scufunde şi mai rău, guvernarea trebuie să iasă urgent din această stare de ipocrizie şi de dublă măsură. Trebuie resetată de urgenţă. Cea mai corectă soluţie, demiterea sau demisia lui Cîţu şi alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze. Iohannis a eşuat cu toţi premierii lui, cu toate guvernele sale. Măcar acum, în ultimul ceas, după o guvernare eşuată, după ce a pus un penal în fruntea guvernului, este dator cu o veste fantastică pentru români”, a conchis secretarul general al PSD. 

Premierul Florin Cîţu a confirmat săptămâna trecută că în perioada petrecută în SUA a fost prins sub influenţa alcoolului la volan. Şeful Guvernului a punctat faptul că nu se aştepta ca această informaţie să apară în urma competiţiei din PNL, ci mai degrabă dacă s-ar fi luptat cu PSD.

Florin Cîţu a fost oprit în urmă cu 20 de ani de poliţiştii americani după ce au observat că acesta se deplasa de pe-o parte a drumului pe cealalta, arată documentele din dosarul instanţelor americane. La testul privind alcoolemia din sânge, actualul şef al Guvernului avea o concentraţie aproape dublă faţă de limita legală. Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite „se traduce" în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri