Ponta va începe discuţiile pentru susţinerea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că începând de marţi va discuta cu grupurile parlamentare pe teme susţinerii noului Guvern.

"Am discutat telefonic, probabil începând de marţi dimineaţă o să discut cu grupurile parlamentare din Parlament", a spus Ponta, întrebat dacă UNPR şi grupul minorităţilor vor primi portofolii.

El a spus că Guvernul va fi format de către USL, conform mandatului constituţional, iar în Guvern eventual vor fi tehnocraţi susţinuţi şi asumaţi de către USL.

"Am stabilit cu domnul Antonescu chiar de ieri principiile care stau la baza acestor propuneri de Guvern, evident că se va păstra, conform acordului USL, ideea de paritate, dar primul criteriu este acela al propunerii făcute de mine, pentru că răspunderea în principal de nominalizare îmi revine mie", a precizat Ponta.

El a spus că propunerile pentru portofoliile ocupate de PSD, PNL şi PC urmează să fie aprobate în Comitetul Executiv al PSD şi în structurile statutare ale PNL şi PC.

"Dar dreptul de a face nominalizări şi aceste propuneri îmi aparţine în totalitate mie şi, din acest punct de vedere, domnul Antonescu a fost un partener loial şi un sprijin pentru mine", a subliniat Victor Ponta.

Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, la Braşov,  că lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai. Ponta a precizat că, pentru Ministerul Agriculturii îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a mai declarat că nu va schimba structura guvernamentală, urmând să fie 16 ministere şi 20 de membri ai Guvernului.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite