Ponta taie din şefii ministerelor: se reduc la jumătate funcţiile de conducere din aparatul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta anunţă reduceri drastice în aparatul guvernamental  FOTO Mediafax
Victor Ponta anunţă reduceri drastice în aparatul guvernamental  FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a explicat că un prim pas pentru consolidarea bugetului va fi o reducere drastică a funcţiilor de conducere din aparatul de stat. O primă reducere o va face chiar premierul. Ulterior, fiecare ministru în parte va face reduceri de personal dintre şefii care se află în acest moment în ministere.

„În pregătirea bugetului, astăzi facem un pas mic. Reducem numărul de consilieri de la fiecare ministru şi secretari de stat şi şefi de agenţie cu grad de secretari de stat. E un semnal, pe cre după aceea, până în martie fiecare dintre miniştri, după aprobarea bugetului, trebuie să-l continuaţi. Şi anume reducerea, eu am propus la jumătate a tuturor funcţiilor de conducere din aparatul central, directori generali, directori, şefi de servicii, reducererea acolo unde este cazul a aparutului care nu este neapărat necesar. Vom avea capacitatea de a plăti mai bine pe cei care au performanţă”, a anunţat premierul Victor Ponta.

Recent, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu îl acuza pe Victor Ponta că în timpul guvernării sale numărul de posturi în aparatul guvernamental a crescut cu 3300.

"Am spus atunci (la învestitura Guvernului în Parlament - n.r.) că ni se prezintă spre vot o propunere de guvern obez, supradimensionat care dovedeşte cât de mare şi de pretenţioasă este clientela politică a USL. Şi din păcate totul ni se confirmă. Am ajuns în următoarea situaţie: aproape 60 de secretari de stat, în jur de 120 de preşedinţi de agenţii, toţi cu cabinete, secretari personali, consilieri, adică încă 1.250 de oameni de partid. Pe lângă cei 85 de prefecţi şi subprefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în deconcentrate", a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că numărul de angajaţi în aparatul guvernamental este dublu în ianuarie 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Deci, anunţându-ne măsuri de austeritate, guvernanţii de fapt ne dau posibilitatea, şi pun cuvântul între ghilimele, de a plăti suplimentar peste 3000 de angajaţi la nivelul administraţiei centrale. Este o probă de ipocrizie politică cum rar poate fi întâlnită. 3.300 de angajaţi în plus înseamnă 3.300 de salarii, 3.300 de cheltuieri logistice suplimentare, toate decontându-se pe seama unui aparat bugetar care creşte în felul acesta în mod spectaculos dacă vrei de la o lună la alta în pofida promisiunilor electorale făcute de USL înainte de 9 decembrie", a completat senatorul FC.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite