Ponta l-a ales pe Leonard Orban preşedintele Institutului European din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost ministru al Afacerilor Europene şi fost comisar european, Leonard Orban a fost numit de premierul Victor Ponta în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România (IER).

Consiliul de Administraţie (CA) al IER este format din nouă membri, iar preşedintele CA, împreună cu patru membri sunt numiţi de premier, la propunerea secretarului de stat care coordonează Departamentul pentru Afaceri Europene.

Astfel, premierul i-a ales pe Vasile Puşcaş, Aneta Bogdan, Dan Oancea şi Răzvan Teodorescu membrii în Consiliul de Administraţie şi pe Leonard Orban în funcţie de preşedinte.

Institutul European din România (IER) este o instituţie publică a cărei misiune este aceea de a furniza expertiză în domeniul afacerilor europene administraţiei publice, mediului de afaceri, partenerilor sociali şi societăţii civile. CA avizează colaborarea cu organizaţii interne şi internaţionale, precum şi afilierea la organizaţii internaţionale.

În perioada mai 2001-decembrie 2004, Leonar Orban a deţinut funcţia de negociator şef adjunct cu Uniunea Europeană, pentru ca apoi în perioada decembrie 2004-aprilie 2005 să fie negociator şef al României cu Uniunea Europeană.

În octombrie 2006, Leonard Orban a fost nominalizat drept candidat al României pentru funcţia de comisar european, după ce Varujan Vosganian şi-a retras candidatura.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Fostul comisar european Leonard Orban, la Adevărul Live: „Se vorbeşte de procesul de apropiere a Moldovei de UE, dar nu de aderare“

Fostul comisar european Leonard Orban şi sociologul Darie Cristea au discutat cu jurnaliştii şi cititorii „Adevărul” şi au explicat mizele Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Cei doi invitaţi au dezbătut şi posibilitatea unirii ţării noastre cu România, cititorii fiind invitaţi să contribuie la discuţie.

Mizele Republicii Moldova la Summitul de la Vilnius, explicate la Adevărul Live

Fostul comisar european Leonard Orban şi sociologul Darie Cristea au discutat de la ora 12:30 cu jurnaliştii şi cititorii „Adevărul” şi au explicat mizele Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, eveniment desfăşurat între 28 şi 29 noiembrie. Cei doi invitaţi au dezbatut şi posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, cititorii fiind invitaţi să contribuie la discuţie.

Planurile unui fost ministru la intrarea în mediul privat: brandul şi imaginea Leonard Orban, atuurile care vor atrage clienţii

Fostul ministru al Afacerilor Europene Leonard Orban a ales, de curând, să se alăture specialiştilor din mediul privat şi să folosească expertiza în domeniul fondurilor europene din postura de partener al unei firme de consultanţă. El a vorbit, într-un interviu acordat wall-street.ro, despre decizia de a trece în tabăra privaţilor şi despre planurile firmei pe care a fondat-o.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite