„Ponta fură alegerile“, în regia ACL: cum a protestat Opoziţia faţă de legalizarea traseismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL Klaus Iohannis, la protestul ACL FOTO Facebook
Liderul PNL Klaus Iohannis, la protestul ACL FOTO Facebook

Liderii Alianţei Creştin Liberale au organizat joi dimineaţa, în faţa Guvernului, un protest faţă de adoptarea ordonanţei care legalizează traseismul aleşilor locali, sub sloganul „Ponta fură alegerile“.

Aproximativ 250 de persoane s-au adunat joi dimineaţa,  în faţa Guvernului, în semn de revoltă faţă de acţiunile Executivului care a anunţat pregătirea unei ordonanţe de urgenţă menite să permită migraţia aleşilor locali de la un partid la altul, în prag de alegeri prezidenţiale. Liderii ACL, în frunte cu Vasile Blaga, Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu le-au vorbit celor prezenţi despre efectele ordonanţei şi au revărsat critici aspre asupra Guvernului Ponta III.

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, s-a numărat printre cei dintâi vorbitori. El s-a declarat îngrijorat de ordonanţa susţinută de Ponta şi Dragnea şi a vorbit despre presiunile exercitate asupra primarilor PNL şi PDL.

„Oamenii au ales primari, consilieri pe criterii politice, nu pe criterii de frizură, şi atunci această legalizare a traseismului este îndreptată nu numai împotriva principiilor pe care funcţionează sistemul politic din România, este chiar îndreptată împotriva alegătorului, este o bătaie de joc la adresa votului dat în administraţiile locale“, a spus liderul PNL..

La rândul lui, liderul PDL Vasile Blaga a acuzat PSD că ar urmări să monopolizeze instituţiile statului.

„PSD funcţionează ca o caracatiţă care doreşte şi a dorit dintotdeauna să pună mâna pe toate instituţiile statului, aşa funcţionează el, nu ştie a funcţiona altfel. Ponta stă puţin în Palatul Victoria, azi e pe aici“,a  strigat Blaga, congestionat, către audienţă.

Reacţia publicului nu a fost, însă, pe măsură. Relaxaţi, aşezaţi pe scaunele de plastic aduse de organizatori, protestatarii au consumat floricele şi au ascultat discursurile fără să dea semne de implicare. Între timp, Ponta s-a aflat, însă, nu la Palatul Victoria, ci la Cotroceni, unde a participat la jurământul de învestitură al noului ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

„La Piovra“ de România

Organizatorii au proiectat şi un film în care l-au prezentat pe Victor Ponta în mai multe momente controversate ale carierei sale de politician: de la declaraţiile nefericite care făceau referire la furtul voturilor până la afirmaţiile făcute în apărarea baronilor PSD condamnaţi.

Filmul „Ponta vrea să fure alegerile“ , de fapt un colaj de materiale video preluate de la televiziuni, i-a readus în prim-plan pe toţi cei care s-au afişat de-a lungul timpului alături de premier, dar au sfârşit în spatele gratiilor. Rând pe rând, Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Bunea Stancu şi Adrian Duicu au defilat pe ecran,  pe coloana sonoră a serialului „Caracatiţa“, celebru pentru modul în care a redat lupta unui detectiv cu mafia italiană.

Alegerea coloanei sonore nu a fost întâmplătoare, cel puţin asta s-a înţeles din discursul preşedintelui PDL Vasile Blaga, care a făcut  referire la „caracatiţa PSD“.

Participanţii la miting au mai primit, în mod simbolic, bilete la proiecţia video cu titlul „PSD, furtul alegerilor“ şi cu menţiunea că materialul este abia primul episod din ofensiva opoziţiei.

Opoziţia, primul protest faţă de Guvern, inspirat din serialul "La Piovra"

Citeşte şi:

Ordonanţa traseiştilor, adoptată în disperare de Guvernul Ponta

Guvernul a adoptat joi, în şedinţă extraordinară, ordonanţa de urgenţă care suspendă temporar legislaţia antitraseism, în pofida criticilor şi rezervelor exprimate nu doar de Opoziţie şi de societatea civilă, dar şi de ambasadele SUA, UE şi a Marii Britanii.

Ordonanţa lui Dragnea, adoptată de Guvern. Primarii vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru traseism

Guvernul a votat astăzi ordonanţa de urgenţă iniţiată de vicepremierul Liviu Dragnea care le permite aleşilor locali ca timp de 45 zile să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul. Liderii PNL şi PDL au organizat, în această dimineaţă, un miting în faţa Palatului Victoria prin care au atras atenţia asupra faptului că prin această ordonanţă de urgenţă PSD încearcă să fraudeze alegerile din noiembrie.

Kelemen: UDMR nu va vota ordonanţa privind migraţia primarilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota OUG privind migraţia primarilor în momentul în care aceasta va fi supusă dezbaterii Parlamentului. OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Liviu Dragnea dă liber la traseism cu argumente scornite

Aleşii locali vor avea timp 10 zile să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul, arată o ordonanţă de urgenţă scrisă de Liviu Dragnea. Proiectul, plin de greşeli gramaticale, nu prezintă niciun argument concret, ci doar situaţii posibile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite