Kelemen: UDMR nu va vota ordonanţa privind migraţia primarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Adevărul
Kelemen Hunor FOTO Adevărul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota OUG privind migraţia primarilor în momentul în care aceasta va fi supusă dezbaterii Parlamentului. OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

"Noi, de ani, spunem că este o boală cronică în politica românească migraţia politică. La nivel parlamentar nu s-a putut rezolva din cauza Constituţiei, iar la nivelul primarilor şi consilierilor locali există o rezolvare din 2006, nu neapărat unitară. Principiile noastre rămân constante, nu schimbăm acest principiu de a spune că este un flagel, un lucru care trebuie stopat. Premierul cunoaşte punctul meu de vedere, am spus că nu e bine să deschidem această posibilitate, dar el şi-a asumat. Va urma o dezbatere în Parlament, pentru că ordonanţele ajung în Parlament, iar grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota această ordonanţă, pentru că nu putem susţine ceva care este împotriva principiilor noastre", a spus Kelemen, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, poziţia UDMR nu este un motiv de scandal în coaliţie, Uniunea nefiind interesată de scandaluri.

"Noi nu am fost vizaţi de migraţia politică în 25 de ani, nu am dat la alte partide şi nu am luat de la alte partide, acest flagel pe noi ne-a evitat. Dar ne interesează, pentru că am văzut de fiecare dată că stabilitatea politică la un moment dat poate fi schimbată din cauza migraţiei politice. Nu este un lucru bun, constructiv pentru societate. Din păcate, toate partidele politice, că vorbim de PSD, PNL sau PDL au folosit şi se folosesc de această posibilitate de a merge din dreapta în stânga. Şi au profitat toţi, nu numai cei care se află acum la guvernare", a afirmat liderul UDMR.

El a adăugat că le-a spus colegilor din PDL, când erau împreună la guvernare, să încerce să nu facă lucruri care nu le-ar conveni când vor fi în opoziţie.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea dă liber la traseism cu argumente scornite
Aleşii locali vor avea timp 10 zile să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul, arată o ordonanţă de urgenţă scrisă de Liviu Dragnea. Proiectul, plin de greşeli gramaticale, nu prezintă niciun argument concret, ci doar situaţii posibile.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite