Ponta: „Aştept de la PNL o persoană cu experienţă politică şi cu imagine foarte bună pentru Transporturi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru Mediafax, că aşteaptă, duminică, din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experienţă politică, imagine foarte bună şi un profesionist în domeniu, adăugând că „oficial“ nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere „oficială“.

Sunt absolut convins că este interesul meu şi al PNL ca cel care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor de luni practic, că luni trebuie să depună jurământul, este o persoană cu experienţă politică, cu imagine foarte bună şi profesionist în domeniu. Nu am respins o propunere oficială, pentru că nu mi s-a făcut o propunere oficială, ce a spus domnul Antonescu aseară este adevărat, propunerea mi se va face mâine, după şedinţa PNL“", a spus Ponta, sâmbătă, pentru Mediafax.

El a amintit că în acordul USL este prevăzut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvânt în cazul miniştrilor, dar că până în prezent nu a fost niciodată cazul să invoce acest drept. „Sunt convins că nu va fi cazul nici mâine“, a conchis Ponta.

Întrebat însă dacă va accepta ca Nini Săpunaru să fie ministru al Transporturilor, în cazul în care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat că nu doreşte să comenteze, deoarece s-ar grăbi degeaba, şi că aşteaptă decizia conducerii PNL, insistând asupra faptul că este convins că va fi o propunere foarte bună „sau poate chiar două“.

Vineri, surse politice au declarat că premierul Victor Ponta se împotriveşte nominalizării lui Nini Săpunaru pentru funcţia de ministru al Transporturilor, cerând PNL o altă propunere.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru „Gândul“, că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizând însă că „crede sincer“ că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe şanse de nominalizare“ în BPN al PNL.

„Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea“, a afirmat Antonescu.

El a precizat că o decizie finală urmează să fie luată duminică în Biroul Politic Naţional al PNL.

Liderul PNL a adăugat că „teoretic“ este dreptul premierului să respingă „cu argumente“ propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.

Nini Săpunaru a declarat, pentru „Adevărul“, că „se ştie curat ca lacrima“ şi că nu s-a zbătut pentru fotoliul de ministru.

„Nu e treaba mea, ci a copreşedinţilor. Nu eu am solicitat acest post, nu m-am zbătut pentru el, ci mi-a fost propus. Cât este o propunere din partea partidului meu şi mă ştiu curat ca lacrima, o accept. Nu o fac pentru mine, ci pentru partid”, a precizat Nini Săpunaru. Cât despre o discuţia avută cu premierul Victor Ponta pe acest subiect, Nini Săpunaru a refuzat să comenteze.

Contactaţi de Adevărul, membrii PNL s-au arătat surprinşi de refuzul premierului Victor Ponta.

Recomandări pe aceeaşi temă:

Ponta nu-l vrea pe Nini Săpunaru la Transporturi; Săpunaru: „Mă ştiu curat ca lacrima“

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor şi i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu, au declarat agenţiei Mediafax surse politice.

Transporturile, ministerul blestemat. Relu Fenechiu a albit într-o lună după condamnarea din dosarul „Transformatorul“

Problemele lui Ovidiu Silaghi cu legea au creat debandadă la Ministerul Transporturilor şi îl pot arunca în afara legii. Blestemele care tot cad pe acest minister par să se fi abătut şi asupra fostului deţinător al portofoliului, Relu Fenechiu, care a albit subit.

Cum se pregătea intens Nini Săpunaru pentru „războiul de la Transporturi”

Pe 21 august, Nini Săpunaru a primit un telefon de la Crin Antonescu, care îl întreba dacă ar vrea să preia conducerea Ministerului Transporturilor. Săpunaru se pregătea de o lună pentru această propunere, iar Silaghi era, de fapt, o propunere de formă.

Nini Săpunaru, propunerea lui Crin Antonescu la Transporturi, afaceri la greu cu statul în „baronatul“ lui Oprişan

Acesta deţine împreună tatăl şi cu cumnatul său o firmă de proiectări, care i-a adus bani grei din contractele derulate în special cu Consiliul Judeţean Vrancea pentru drumurile din judeţ.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite