Ponta nu-l vrea pe Nini Săpunaru la Transporturi; Săpunaru: „Mă ştiu curat ca lacrima“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta nu a acceptat propunerea liberalilor
Victor Ponta nu a acceptat propunerea liberalilor

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor şi i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu, au declarat agenţiei Mediafax surse politice.

„Premierul a transmis preşedintelui PNL că nu este de acord ca Nini Săpunaru să preia funcţia de ministru al Transporturilor şi a cerut o altă nominalizare“, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Nini Săpunaru a declarat, pentru „Adevărul“, că „se ştie curat ca lacrima“ şi că nu s-a zbătut pentru fotoliul de ministru.

„Nu e treaba mea, ci a copreşedinţilor. Nu eu am solicitat acest post, nu m-am zbătut pentru el, ci mi-a fost propus. Cât este o propunere din partea partidului meu şi mă ştiu curat ca lacrima, o accept. Nu o fac pentru mine, ci pentru partid”, a precizat Nini Săpunaru. Cât despre o discuţia avută cu premierul Victor Ponta pe acest subiect, Nini Săpunaru a refuzat să comenteze.

Contactaţi de Adevărul, membrii PNL s-au arătat surprinşi de refuzul premierului Victor Ponta.

„N-aş crede că-l va refuza, pentru că Victor Ponta şi Nini Săpunaru se cunosc de trei mandate parlamentare. Într-un Guvern de coaliţie, este normal ca premierul să agreeze persoanele propuse din prtidele aliate. Dacă întradevăr este adevărat că Victor Ponta l-a refuzat, nu-i nimic grav, o să caute altă persoană“, a declarat senatorul PNL, Ioan Ghişe.

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, vizibil surprinsă de veste, nu a dorit nu comenteze o informaţie pe surse.

Deputatul PNL, Nini Săpunaru a declarat joi că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

„Cred că, împreună cu ceilalţi colaboratori din minister, ştiu ce am de făcut la minister. Încă de acum o lună mi-am făcut un scenariu de război. E nevoie de oameni capabili să taie în carne vie. Nu sunt un om comod“, a arătat Săpunaru într-o intervenţie la Realitatea TV.

Joi seara, premierul Victor Ponta a evitat să comenteze această informaţie. Conducerea PNL au anunţat că se va întâlni duminică pentru a face o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va trimite luni dimineaţa preşedintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce PNL va lua o decizie în acest sens.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite