PNL și PSD au bătut palma. Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției pentru Primăria Generală | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost ales, luni, candidatul Coaliției pentru Primăria Generală a Capitalei. Potrivit surselor „Adevărul”, în cadrul ședinței Coaliției de luni, pe lângă decizia privind candidatul la primăria Capitalei, s-au decis candidați comuni la sectoare.

Cătălin Cîrstoiu,  candidatul Coaliției pentru / FOTO Inquam Photos
Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției pentru / FOTO Inquam Photos

Potrivit surselor „Adevărul”, în cadrul ședinței Coaliției de luni, s-a luat decizia privind candidatul la primăria Capitalei dar și candidați comuni la sectoare, la Consiliul General și la consiliile locale de sectoare.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat, anterior, că în cazul în care medicul Cătălin Cîrstoiu ar urma să fie candidatul Coaliției la Primăria Generală acesta are șanse să-l învingă pe Nicușor Dan.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a ironizat, însă modul în care evoluează discuțiile despre candidatul Coaliției pentru Capitală, afirmând că Cătălin Cîrstoiu nu a fost inclus în sondajele PNL.

Cine e Cătălin Cîrstoiu

Profesorul Cătălin Cârstoiu (50 de ani) este manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) din  2009 şi decan al Facultăţii de Medicină a UMF "Carol Davila" de aproape 8 ani, potrivit CV-ului său.

Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București, cu care deține un apartament de 103.45 m2 în București, o casă de 450 m2 în Mogoșoaia, Ilfov, și un teren intravilan de 3376.90 m2 în aceiași localitate de lângă Capitală, potrivit unei declarații de avere din 2022 a medicului, și unei declarații de avere din 2023 a soției sale.

Candidatul Coaliției la PMB, conducea un CADILLAC, din 2008, potrivit declarației sale de avere, de acum doi ani, având totodată și bijuterii în valoare de 150.000 de euro, 20 de conturi curente, 6 de depozit bancare sau echivalente, și unul de Fonduri de investiţii (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare) (de 1.000.000 lei), în mai multe valute, la mai multe bănci din țară.

Iar potrivit declarației soției sale, cei doi au și afaceri în domeniul medical destul de profitabile. Astfel, anul trecut Cătălin și Monica Cîrstoiu au luat dividende de la Anemona Clinical Services în valoare de 394.000 de lei, fiecare. În plus soția sa a luat dividende și de la Anemona Med de 500.000 de lei și de la Praxis Medical de 600.000 de lei.

De altfel, medicul Cîrstoiu a primit pe parcursul anului trecut 450.645 de lei din salariul său de manager și 224.575 de lei din salariul de decan.

În timp ce soția sa a primit pe parcursul anului trecut 195.130 de lei din salariul de manger al Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București și 126.208 de lei din salariul de Conferențiar universitar la Universitatea de Medicina Si Farmacie „Carol Davila”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite