PNL: În USL există discuţii pentru a modifica protocolul de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora FOTO Arhiva Adevărul
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora FOTO Arhiva Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat miercuri că în cadrul USL există discuţii pentru schimbarea protocolului de funcţionare al alianţei , în sensul îmbunătăţirii mecanismelor de luare a deciziilor în plan guvernamental şi parlamentar.

„În acest moment, la nivelul USL există discuţii referitoare la modificări ale protocolului de funcţionare al USL, care au ca obiectiv îmbunătăţirea mecanismului de luare a deciziilor în USL, în plan guvernamental şi parlamentar. Totodată, principala preocupare în cadrul Uniunii este aceea de a asigura o guvernare eficientă a României şi de a respecta angajamentele luate în faţa cetăţenilor români“, a declarat Pocora.

Recent, social-democrata Gabriela Firea a cerut ca lucrurile să fie tranşate în cadrul alianţei până la alegerile europarlamentare din luna mai. O clarificare îşi doresc şi liberalii, care au precizat că ar dori o revalidare a candidaturii liderului PNL, Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale din acest an.

În acest sens, liberalul Florin Ţurcanu a propus organizarea unui Congres al alianţei, în ciuda faptului că, teoretic, o astfel de măsură nu poate fi pusă în practică decât la nivelul fiecărui partid.

Membrii PSD s-au întâlnit,la începutul anului, pentru a lua în discuţie ultimele evoluţii din cadrul coaliţiei de guvernare.

Premierul Victor Ponta a vorbit, la finalul şedinţei BPN a PSD, despre tensiunile apărute în cadrul coaliţiei de guvernare şi a precizat că a discutat cu preşedintele PNL Crin Antonescu, iar propunerea lui Florin Ţurcanu de organizare a unui Congres pentru revalidarea candidaturii la prezidenţiale a liderului liberal a picat.

Materiale pe aceeaşi temă:

Gâlceava din USL dezbină PNL

ÎNCORDARE Scandalul izbuncnit în USL dezvăluie un PNL şubred. Un segment din PNL cere organizarea unui nou Congres pentru revalidarea candidaturii  lui Crin Antonescu, în timp ce alţi liberali invită la calm

Firea: PNL a trădat. Au dat afară vicepreşedinţi PSD şi au instalat unii de la PDL

Senatorul PSD Gabriela Firea acuză PNL de trădare pe plan local şi susţine că gestul liberalilor de a înlocui conducerea PSD la nivel judeţean cu membri PDL are la bază “dorinţa de a face rău”.

Andronescu ia în calcul ipoteza ruperii USL: „Ar trebui să avem o discuţie în Birourile Permanente“

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, că ruperea USL trebuie discutată la nivelul Birourilor Permanente ale celor două formaţiuni şi trebuie luată, în cele din urmă, o decizie. Totodată, ea a criticat reacţia preşedintelui PNL Ilfov Marian Petrache la declaraţiile făcute de senatorul PSD Gabriela Firea şi a opinat că “un domn nu ar face asemenea aprecieri”.

Purtătorul de cuvânt al PNL: „Dacă PSD crede că misiunea alianţei s-a încheiat, să iasă public să-şi asume asta“

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Cristina Pocora, a declarat vineri seara că, în cazul în care social-democraţii consideră că traseul coaliţiei de guvernare a ajuns la capăt, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru destrămarea alianţei.

Început de an cu scandal în USL. PNL cere un nou Congres. PSD refuză

PSD şi PNL au început noul an exact aşa cum l-au terminat pe cel recent încheiat: cu scandal. Totul a început de la declaraţia Gabrielei Vrânceanu Firea, senator PSD, care a estimat ruperea USL în luna martie. Liberalii nu s-au lăsat mai prejos şi au cerut organizarea unui nou congres al USL, care să-l bată în cuie pe Crin Antonescu drept candidat la prezidenţiale susţinut şi de PSD.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite