Început de an cu scandal în USL. PNL cere un nou Congres. PSD refuză

0
0

PSD şi PNL au început noul an exact aşa cum l-au terminat pe cel recent încheiat: cu scandal. Totul a început de la declaraţia Gabrielei Vrânceanu Firea, senator PSD, care a estimat ruperea USL în luna martie. Liberalii nu s-au lăsat mai prejos şi au cerut organizarea unui nou congres al USL, care să-l bată în cuie pe Crin Antonescu drept candidat la prezidenţiale susţinut şi de PSD.

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Vrânceanu Firea, a fost cea care a declanşat focul declaraţiilor, aseară, la Antena 3. Firea a vorbit deschis despre ruperea USL. „Cel mai bine ar fi în luna martie. În aprilie începe campania pentru europarlamentare şi avem nevoie de o situaţie clară. Să ştiu pe picior joc, ca să zic aşa“, a spus Firea.

Astăzi, rivalul său pe plan local, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, liberalul Marian Petrache, i-a oferit imediat replica, poftind PSD-ul să rupă alianţa. „Păi dacă vor neapărat să rupa USL, foarte bine, să-l rupă, pică Guvernul, se face altă majoritate în Parlament. Poporul a ales USL, nu l-a ales nici pe Crin, nici pe Ponta, a ales USL, da? Nici PSD, nici PNL. Dacă nu mai vor cei de la PSD, dacă consideră că s-a încheiat misiunea pe care am asumat-o împreună, sa-şi dea demisia Guvernul şi gata“, a declarat Marian Petrache, pentru pesurse.ro.

„Ne apucăm de treabă singuri“

Un alt vicepreşedinte al PNL, Florin Ţurcanu, şeful PNL Botoşani, a cerut organizarea unui nou Congres, pentru liniştea liberalilor, care să-l reconfirme pe Crin Antonescu în poztiţia de candidat USL la prezidenţiale.

„Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare şi în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, şi mai validăm sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi candidatul la prezidenţiale“, a afirmat Ţurcanu.

PSD nu a primit cu dulceaţă propunerea partenerilor de coaliţie şi, prin vocea lui Cătălin Ivan, le-au transmis liberalilor că „nu există congres USL“.

„E ca şi cum noi, cei din PSD, am cere congres la PNL. Nu există congres USL, există congresele partidelor care compun Uniunea“ , a explicat Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

Ivan pune aceste contre pe seama rivalităţilor pe plan local dintre PSD şi PNL. „Probleme locale în USL au fost şi vor fi atât timp cât există această Uniune. Aceste tensiuni vor fi rezolvate în cadrul Uniunii. Nu are sens legarea acestor tensiuni locale din ţară cu alegerile prezidenţiale. Candidatura lui Crin Antonescu a fost asumată în USL şi va fi dusă la îndeplinire", a declarat Ivan.

Citeşte şi:

Parlamentarii au scos Legea amnistiei de pe ordinea de zi. Cum au încercat aleşii să-i scape pe marii corupţi

Parlamentul votează astăzi eliberarea puşcăriaşilor. PDL: Vor să-l scape pe preafericitul sinucigaş Năstase. PNL, PDL şi PPDD vor vota împotrivă

Zeci de lideri patronali au aderat la Corpul Profesioniştilor în Lobby

Lobby puternic pentru Regiunea nr. 9. Liviu Dragnea: „Singura regiune posibilă cu două judeţe este Dobrogea“

Legea minelor a trecut de comisii, în forma convenită în USL

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite