PNL, contra manifestărilor AUR de la începutul anului universitar. Stroe: Este o linie roșie

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PNL a anunțat că partidul condamnă și sancționează manifestările AUR de la începutul anului universitar. Ionuț Stroe a punctat că „derapajele AUR au devenit din ce în ce mai frecvente”.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL FOTO: Facebook
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL FOTO: Facebook

„PNL condamnă și sancționează astfel de manifestări și facem apel la dialog constructiv și la o comunicare echilibrată, pentru a construi un viitor în care valorile democratice sunt pilonii centrali”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, într-o postare pe Facebook.

Ionuț Stroe a punctat că „deschiderea anului universitar la SNSPA a fost umbrită de acțiunile AUR, care a ales acest moment marcant pentru educație și pentru studenți ca platformă pentru propaganda lor politică”.

„Nu credeam că mai este nevoie să spunem asta în 2023, dar se pare că pentru unii nu e suficient de clar: mesajele politice nu au ce căuta în unitățile de învățământ! Aceasta este o linie roșie pe care partidele democratice știu să nu o încalce. Derapajele AUR au devenit din ce în ce mai frecvente. Așa au început și alte forme de extremism în istorie, iar România nu își permite să repete aceste lecții dureroase”, a precizat liberalul.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că flyer-ul împărțit studenților de la SNSPA este doar „unul dintr-un lung șir de derapaje pe care acest partid toxic continuă să le facă”.

Astfel, liberalul a amintit de acuzațiile aduse partidului referitor la abuzul petrecut la Școala de Vară a partidului, la forțarea de a intra în instituțiile statului, la protestele violente inițiate de partid. De asemenea, a făcut referire și la incidentul în care o colaboratoare a partidului a intrat cu gloanțe în Parlament, dar și la faptul că președintele AUR și deputații partidului au agresat verbal și fizic demnitari ai statului român.

„Întrebarea este cât îi vom mai ignora, cât vom mai tolera astfel de comportamente extremiste. Cât le vom mai permite să continue să promoveze ura, discursul instigator și scandalul? Nu trebuie să repetăm greșelile din trecut când derapajele de acest gen au fost tratate foarte relaxat până au generat victime”, a punctat Ionuț Stroe.

Scandal la început de an universitar

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îl acuză pe George Simion, liderul partidului AUR, de atacuri „legionaro-fasciste” la adresa universităților, după ce unii simpatizanți ai formațiunii ar fi împărțit pliante în care le cereau studenților să renunțe la cursuri și să se înscrie în partid.

 Într-o precizare pentru „Adevărul”, George Simion a punctat: „Nu trebuie să renunțe, doar să nu le mai plătească taxe pentru teorie. Pot veni la practică la noi”. Liderul AUR a punctat apoi că formațiunea a reacționat pe Facebook.

Luni, 2 octombrie 2023, la deschiderea noului an universitar, susținători ai partidului AUR au distribuit pliante, în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în care promovează partidul, îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în AUR”, anunță SNSPA, într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite