PNL, analiză privind reducerea numărului de secretari de stat din ministere. Decizia va fi luată la nivelul Coaliției

0
Publicat:

Nicolae Ciucă a a anunțat că în ședința de conducere a PNL s-a discutat despre o analiză la nivelul fiecărui minister referitor reducerea numărului de secretari de stat. Președintele PNL a subliniat că va urma o decizie la nivelul de Coaliție în acest sens.

Coaliția urmează să decidă dacă va fi redus numărul secretarilor de stat FOTO: Inquam Photos
Coaliția urmează să decidă dacă va fi redus numărul secretarilor de stat FOTO: Inquam Photos

„Am discutat activitatea guvernamentală și modul în care este nevoie, în continuare, de calibrarea activității la toate nivelurile pentru asigurarea coerenței funcționării actului guvernamental și a procesului de luare a deciziilor. În acest sens, am discutat despre o analiză la nivelul fiecărui minister, în vederea reducerii numărului de secretari de stat și în felul acesta să putem să avem și o discuție în interiorul coaliției pentru o decizie finală”, a precizat președintele PNL.

Șeful liberalilor a precizat că începând cu ora 13:00 va avea loc o ședință la Guvern cu miniștrii de linie, urmată de o ședință a Coaliției de guvernare în care se va discuta pe tema eliminării facilităților fiscale în anumite domenii. 

Conducerea PNL s-a întrunit în această dimineață într-o ședință la sediul partidului. Principalul subiect fiind raportarea formațiunii la subiectul menținerii unor facilități fiscale pentru IT-iști, cei din construcții, precum și din agricultură

Topul ministerelor ca număr de secretari de stat

Cel mai mare minister din punct de vedere al numărului de secretari de stat și subsecretari e Dezvoltarea, care are în total 11 (șapte secretari de stat și patru subsecretari de stat), urmat de Ministerul Afacerilor Interne, cu 10 astfel de demnitari (șase secretari de stat și patru subsecretari de stat), apoi MIPE, care are șapte secretari de stat și doi subsecretari de stat. 

8 demnitari are Educația (șase secretari de stat și doi subsecretari de stat), urmată cu câte 7 asemenea oficiali la Transporturi (doar secretari de stat), Mediu (doar secretari de stat), Agricultură (șase secretari de stat și un subsecretar) și MAE (șase secretari de stat și un subsecretar).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite