Parlamentul European: Diana Șoșoacă s-ar putea alătura facțiunii pro-ruse a partidului Alternativa pentru Germania

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul german de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cunoscut pentru afirmațiile sale pro-rusești și anti-ucrainene, intenționează să își formeze propria facțiune în Parlamentul European. Diana Șoșoacă s-ar putea alătura.

diana sosoaca

În ajunul alegerilor parlamentare europene, membrii AfD au fost excluși din facțiunea de dreapta Identitate și Democrație, condusă de Adunarea Națională, formațiune de extremă dreapta condusă de Marine Le Pen, din cauza declarațiilor unui reprezentant al AfD care a spus că "nu toți oamenii care au servit în SS au fost criminali".

Potrivit Der Spiegel, AfD dorește să inițieze săptămâna aceasta propriul său grup parlamentar, Suveraniștii, la care vor fi invitați reprezentanți ai altor partide de dreapta reprezentate în noul Parlament European. O "reuniune consultativă" este programată pentru 27 iunie, la care sunt așteptați aproximativ 100 de participanți.

Din acest grup al "suveraniştilor" ar putea face parte şi partidul S.O.S România al senatoarei Diana Şoşoacă, susține Der Spiegel, citând un e-mail către administraţia Parlamentului European. Un reprezentant al AfD a solicitat o sală pentru 100 de persoane şi catering pentru "reuniunea constitutivă a unui nou grup parlamentar".

Potrivit informațiilor, programul „Suveraniștilor“ se va baza pe "Declaraţia de la Sofia" a partidului bulgar pro-rus Renaştere.

Printre altele, aceasta ia poziţie împotriva "ideologiilor globaliste" şi a birocraţiei UE. De asemenea, se face apel la negocieri de pace în războiul din Ucraina.

Posibili membri ai noului grup ar fi SOS România al Dianei Şoşoacă, Se Acabó la Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia şi Mi Hazánk Mozgalom (Mişcarea Patria Noastră) din Ungaria.

De asemenea, un europarlamentar din partea partidului francez Reconquete, care a făcut parte anterior din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), s-ar putea alătura grupului.

Potrivit regulilor PE, pentru a forma un grup parlamentar sunt necesari minimum 23 de deputați din șapte țări UE. Totodată, AfD va avea 15 mandate după alegerile pentru Parlamentul European. Este de așteptat ca partidul bulgar „Cetățeni” să se alăture dreptei germane.

În cadrul primului discurs personal al președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski în Bundestag, deputații AfD și Alianța Sara Wagenknecht i-au boicotat discursul și au părăsit sala parlamentului. Ambele forțe politice se opun în mod deschis ajutorului militar acordat Ucrainei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite