Partidul Forţa Dreptei își anunță candidaţii la primăriile de sector. Nicuşor Dan, candidatul pentru PMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Forţa Dreptei şi-a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Capitală. Formațiunea politică a reiterat și susținerea pentru actualul primar al Caitelei, desemnat recent candidațul alianței USR-FD-PMP. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Candidații partidului Forța Dreptei sunt:

Horia Grigorescu - Primăria Sectorului 1;

Oana Nicolescu - Primăria Sectorului 2;

Cătălin Niţu - Primăria Sectorului 3;

Ciprian Grigore Pericleanu - Primăria Sectorului 4;

Bogdan Frâncu - Primăria Sectorului 5;

Ionel Puşcaş - Primăria Sectorului 6.

Totodată, potrivit Agerpres, pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a anunţat că s-a decis sprijinirea actualului primar al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Această decizie, ticăloasă, nedemocratică, anticonstituţională, de a forţa românii să vină la vot să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii şi consilierii judeţeni, este luată din câteva motive perverse. Primul şi cel mai important, este luată împotriva noastră. Acesta este adevăratul motiv, pentru că ei ştiu foarte bine că noi în primă fază am pus bazele doar a unei alianţe pentru alegerile pentru Parlamentul European, că suntem trei formaţiuni politice distincte care puşi în faţa obligaţiei de a se pregăti pentru alegerile locale vor trebui să facă lucrurile acestea într-o lună de zile. Într-o lună de zile să ne armonizăm, să ne stabilim candidaţii de primari, în condiţiile în care sunt în multe localităţi candidaţi buni de primari şi din partea USR, şi din partea Forţa Dreptei, şi din partea PMP, să încercăm să ne pregătim strategic pentru o astfel de bătălie cum sunt alegerile locale, în condiţiile în care ne vom confrunta cu 2.900 de primari aparţinând PSD şi PNL”, a declarat Orban.

Liderul de partid a mai susținuta susţinut că funcţionarii din primării sunt „jumătate transformaţi în agenţi electorali", în aceeași situație fiind și consilierii locali.

„Peste 30.000 de consilieri locali, sute de mii de angajaţi ai primăriilor din care jumătate sunt transformaţi în agenţi electorali, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici, cu toţi sinecuriştii băgaţi pe uşa din dos, prin instituţiile publice, în ministere, agenţii deconcentrate, în companiile de stat care vor deveni peste noapte agenţi electorali", a spus Ludovic Orban.

Despre comasarea alegerilor, Orban a afirmat că reprezintă o „tentativă de deturnare a votului cetăţenilor, (...) de a împiedica exercitarea liberă a votului cetăţenilor".

„Mie nu-mi vine să cred că după 34 de ani de la Revoluţie, un guvern în România poate să îndrăznească să anunţe că modifică legislaţia electorală cu 3 luni de zile înainte de alegeri fără nicio consultate publică, prin ordonanţă de urgenţă, în condiţiile în care avem nu ştiu câte confirmări ale faptului că astfel de tentative reprezintă clar o tentativă de fraudă electorală, o tentativă de deturnare a votului cetăţenilor, o tentativă de a împiedica exercitarea liberă a votului cetăţenilor. Iar ce propun aceşti fricoşi care tot ce pun la cale, o pun la cale din frică, din teama de oameni, din teama faptului că mai devreme sau mai târziu revolta împotriva nesimţirilor se va manifesta, propun nişte lucruri absolut inacceptabile; cu trei luni şi câteva zile ei spun că data alegerilor va fi data de 9 iunie", a mai afirmat preşedintele partidului Forţa Dreptei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite