Parlamentarilor PNL li s-a transmis de la conducere să stea toată săptămâna viitoare în București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL a solicitat deputaților și senatorilor liberali să stea întreaga săptămână viitoare în București, potrivit surselor „Adevărul”.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

De asemenea, potrivit unor surse ale „Adevărul” din Coaliție, premierul Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia vineri, 9 iunie.

Astfel, liderii Coaliției încearcă să rezolve toată problema legată de grevă, ca să pregătească terenul pentru tranziție rapidă de la Cabinetul Ciucă la Cabinetul Ciolacu, urmând să mai fie discuții cu președintele Klaus Iohannis. 

PNL, în cumpănă

Liderii PNL trebuie să decidă în următoarea perioadă dacă în Cabinetul Ciolacu trimit prima linie a partidului sau preferă tehnocrați și miniștri tineri, urmând ca în funcție de decizie să fie stabilit și postul pe care îl va ocupa actualul premier Nicolae Ciucă.

Potrivit surselor „Adevărul“ din conducerea formaţiunii, cumpăna este cauzată de faptul că la ultima întâlnire a șefilor PNL cu președintele României, Klaus Iohannis, liderul de la Palatul Cotroceni le-a recomandat ca oamenii din conducerea restrânsă – președinte, secretar general, prim-vicepreședinți – să nu intre în Guvern, ci să rămână în afară Executivului, pentru a se ocupa de reconstrucția formațiunii în vederea anului electoral 2024.

Surse din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul“ că în interior părerile sunt împărțite. Mai precis, unii lideri vor ca Nicolae Ciucă să fie în Guvern.

Parțial, privind situația numelor miniștrilor e ca și rezolvată pentru că liberalii au trei miniștri tehnocrați, fără carnet de partid, care au şanse să se regăsească şi în Guvernul Ciolacu. Este vorba despre şefii de la Investiţii şi Proiecte Europene (Marcel Boloş), Educaţie (Ligia Deca) şi Externe (Bogdan Aurescu). 

Decizia privind viitorul guvernării ar urma însă să fie tranșată în urma unui Birou Executiv sau Birou Politic Național, care va avea loc în preajma declanșării procedurilor privind noul Guvern, susțin sursele „Adevărul“.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite