Orban: „Cîţu nu m-a sunat. Imaginea PNL e afectată. Ar trebui să avem ochelari de cal să nu vedem asta.” Ce spune despre demisia premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu şi Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că scandalul din jurul premierului Florin Cîţu afectează întreg partidul liberal şi până în acest moment şeful Guvernului nu i-a dat telefon pentru a-i da vreo explicaţie referitoare la întreaga situaţie.

„Politica se bazează pe încrederea, încrederea se bazează pe onestitate. Eu sunt într-o poziţiei ngrată. Imaginea PNL e afectată (...) Normal că ne afectează. Ar trebui să avem ochelari de cal să nu vedem asta. Toate eforturile echipei PNL au fost pentru a creşte PNL, pentru a duce partidul la guvernare. Aceleaşi lucru îmi doresc şi acum, un partid puternic. Astfel de episoade afectează tot PNL”, a precizat şeful PNL. 

Întrebat dacă până în prezent a primit vreun telefon de la Florin Cîţu, pentru a-i da vreo explicaţie, Orban a răspuns sec: „Evident că nu m-a sunat”.

 Ludovic Orban a dezvăluit şi faptul că ar fi avut o înţelegere cu Florin Cîţu, discutată încă din iară, referitoare la susţinerea sa de către premier pentru un nou mandat şi la neintrarea în cursă a şefului Guvernului.

„Eu am avut o înţelegere cu Cîţu. Înţelegere că nu va candida şi mă va sprijini la preşedinţia partidului”. 

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a refuzat să spună dacă îi va cere demisia lui Cîţu: „Demisia e un act unilateral. Dacă ar fi să-i cer demisia, nu aş face-o public. Aş face-o între patru ochi. Aşa e normal şi în aparatul guvernamental, când vrei să demiţi pe cineva”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite