Odobescu salută eforturile Chișinăului pentru a continua dialogul cu Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Luminița Obobescu, a reiterat susţinerea pentru o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a problemei transnistrene în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova.

FOTO Andreea Alexandru
FOTO Andreea Alexandru

„Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut miercuri, 28 februarie 2024, o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, aflat în vizită la București”, a informat Ministerul de Externe, precizând că „prezența în România a oficialului de la Chișinău se înscrie în dialogul bilateral consistent și dinamic, pe toate planurile, în spiritul relațiilor consolidate dintre București și Chișinău”.

Potrivit sursei citate, „cei doi demnitari au trecut în revistă evoluțiile de securitate regionale și acțiunile de destabilizare ale Rusiei, cu accent pe impactul acestora asupra Republicii Moldova”. 

De asemenea, în context, ministrul Luminița Odobescu a salutat eforturile autorităților de la Chișinău în combaterea efectelor războiului hibrid și a reconfirmat sprijinul pe care România este pregătită să îl ofere în cadrul acestui proces.

„Ministrul Afacerilor Externe a reiterat susținerea pentru o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a problemei transnistrene, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european. Oficialul român a exprimat aprecieri pentru abordarea responsabilă și echilibrată de care autoritățile Republicii Moldova dau dovadă asupra temelor complexe legate de reglementarea transnistreană, într-un climat regional complicat și marcat de provocări. De asemenea, a salutat eforturile autorităților de la Chișinău de a continua dialogul cu Tiraspolul, la nivel tehnic, cu scopul de a soluționa problemele care afectează direct cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a mai informat ministerul.

Tiraspolul cere oficial ajutorul Rusiei

În cadrul unui Congres, la Tiraspol, așa-zișii deputați din regiunea separatistă transnistreană au aprobat o rezoluție prin care solicită, inclusiv Rusiei, să apere cei peste 220.000 de cetățeni ruși. Chișinăul a catalogat afirmațiile de la Tiraspol drept „declarații propagandistice”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite