Numirea lui Alexandru Stănescu în conducerea ANRE a fost declarată neconstituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Curtea Constituţională a anunţat că numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în Comitetul de Reglementare al ANRE, este neconstituţională.

„În cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România este neconstituţională”, a anunţat CCR, miercuri, într-un comunicat de presă.

Curtea Constituţională a admis astfel sesizarea USR, depusă la finalul anului trecut, în decembrie, prin care formaţiunea reclama că Alexandru Stănescu „nu are nicio legătură cu domeniul energiei şi nici nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege”. Reprezentanţii USR au atras atenţia şi asupra faptului că membrii ANRE trebuie să aibă pregătire profesională necesară şi vechime în muncă în funcţii de conducere de cel puţin cinci ani. 

Fostul deputat PSD Stănescu Alexandru a fost numit de plenul Parlamentului pentru a ocupa un post în Comitetul de Reglementare al ANRE, la propunerea PSD, în locul lui Marian Neacşu, fost vicepreşedinte al ANRE, care a fost numit secretar general al Executivului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite