Numărul de direcţii şi de angajaţi din mai multe ministere, între care cel al Transporturilor şi cel al Muncii, a fost redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul de restructurare a fost format din două etape: reducerea numărului de direcţii, în primă fază, urmată de renunţarea la funcţiile inutile. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea.
Procesul de restructurare a fost format din două etape: reducerea numărului de direcţii, în primă fază, urmată de renunţarea la funcţiile inutile. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat reducerea numărului de direcţii şi de angajaţi din mai multe ministere, între care Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor şi Ministerul Muncii, spunând că, după reducerea numărului de ministere, fiecare minister are sarcina de a propune restructurare.

"La Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor, prin Hotărârea de Guvern adoptată astăzi (marţi – n.r.) numărul de direcţii din cadrul Ministerului, dacă înainte erau două ministere, Transporturile şi Comunicaţiile care aveau un număr de 21 de direcţii, în urma comasării au rezultat 14 direcţii, iar din şase direcţii generale au rezultat trei direcţii generale ca urmare a reorganizării”, a spus Dancă marţi seară, la finalul şedinţei de Guvern.

Acesta a precizat că la Transporturi, din nouă secretari de stat au rămas doar şase, iar numărul de posturi al noului minister este de 584 de angajaţi, faţă de 721, cât aveau anterior cele două ministere comasate. 

La Ministerul Muncii a fost redus numărul angajaţilor cu 21 la sută, de la 424 de posturi la 346, reprezentând o economie de 9 milioane de lei în ceea ce priveşte cheltuielile de personal. 

Tot la Ministerul Muncii, a fost redus numărul de direcţii, iar numărul secretarilor de stat şi al personalului care lucra la cabinetele acestora este, de asemenea, mai mic.

"Fiecare minister are sarcina de a veni cu propunerea de reorganizare astfel încât prin acest proces de restructurare într-o primă etapă pe care a realizat-o prin reducerea numărului de ministere, a doua etapă la nivelul ministerelor să reducem funcţiile de demnitate publică inutile şi aparatul care le deservea”, a afirmat Ionel Dancă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite