Noi cu cine votăm? Gabriel Tiţa Nicolescu, de trei ori deputat de Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Tiţa – Nicolescu este propunerea Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal numărul 4 (Zărneşti – Râşnov – Predeal – Moeciu) din judeţul Braşov.

Nicolescu a absolvit Liceul Electrotehnic din Curtea de Argeş în 1993. Patru ani mai târziu devine licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti.

În 2003 obţine doctoratul în drept la Universitatea din Bucureşti. În 1997, Tiţa-Nicolescu a devenit inspector în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov. Nicolescu a câştigat un mandat de deputat pe listele social-democraţilor la alegerile generale din 2008.

În decembrie 2009 a demisionat din PSD pentru a se alătura grupării progresiste condusă de Gabriel Oprea. În aprilie 2012, Tiţa-Nicolescu părăseşte UNPR pentru a se alătura democrat-liberalilor.

Cu o participare de 54.2% la şedinţele de vot ale Parlamentului, Gabriel Tiţa-Nicolescu ocupă locul 264 în clasamentul de prezenţă al Camerei Deputaţilor. A semnat 13 iniţiative legislative, dintre care una singura a devenit Legea 137/2011. Tiţa-Nicolescu a aprobat, astfel, transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“ în domeniul public al Municipiului Braşov şi administrarea Consiliului Local al municipiului Braşov, judeţul Braşov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite