Noi cu cine votăm? Sonia Maria Drăghici, candidatul la parlamentare care a câştigat lupta cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonia Maria Drăghici va fi candidatul USL la alegerile parlamentare în judeţul Bihor FOTO Adevarul.ro
Sonia Maria Drăghici va fi candidatul USL la alegerile parlamentare în judeţul Bihor FOTO Adevarul.ro

Sonia Maria Drăghici este candidatul USL la alegerile parlamentare din decembrie în colegiul uninominal numărul şapte (Nufărul) din judeţul Bihor.

Sonia Maria Drăghici a absolvit Universitatea de Medicină Cluj-Napoca în 1981. În 1988 a fost medic rezident, iar începând cu 1992 a devenit medic specialist boli infecţioase. Din 1997, a devenit şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Boli Infecţioase Oradea, ca mai apoi să devină directorul Spitalului. Din 1999, deputatul Drăghici a fost membră a Comisiei de Sănătate a Ministerului Sănătăţii, funcţie pe care a păstrat-o până în 2004. În 2005, Sonia Drăghici a devenit conferenţiar universitar, iar în 2009 profesor universitar. Din 2006 este şef de catedră în cadrul Universităţii din Oradea.

În septembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila
săvârşire de către deputatul Sonia Drăghici a infracţiunii de conflict de interese. Aceasta este acuzată că a apropus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă al fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului Parlamentar din circumscripţia electorală numărul 5 Bihor.

Procesul Soniei Maria Drăghici se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Curţii de Apel Oradea a respins cererile de revocare a acuzaţiilor aduse de Agenţia Naţională de Integritate deputatei Sonia Drăghici (PSD). Cercetată pentru conflict de interese, Sonia Drăghici s-a declarat nevinovată.

„Nu mi se pare normal ce se întâmplă, din moment ce angajarea unei rude se practică încă din anii '90. Există o direcţie juridică în cadrul Camerei Deputaţilor care a dat aviz de legalitate angajării acestor persoane, chiar dacă sunt rude. Consider că întreaga situaţie este doar o chestiune de incompetenţă a celor de la ANI. Voi lupta până când voi demonstra că am dreptate“, a explicat, la momentul respectiv, Sonia Drăghici.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Oradea a dat o soluţie prin care a respins ca neîntemeiată cererea de revocare a acuzaţiilor în cazul Soniei Drăghici.

La data de 23 octombrie 2012, procurorii Parchetului General au decis neînceperea urmăririi penale împotriva deputatului Sonia Drăghici care va candida la alegerile din iarnă tot în judeţul Bihor.

„A fost o acţiune concertată împotriva parlamentarilor, ca să se reducă numărul nostru. Preşedintele Băsescu a făcut mult rău parlamentarilor şi în consecinţă autorităţile şi-au luat în serios partea de denigrare. Însă totul e bine când se termină cu bine. Eu nu candidam dacă eram cu o tinichea de coadă, dacă aveam un proces penal sau eram în conflict de interese”, a spus Sonia Drăghici după ce s-a pronunţat verdictul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite