Noi bani pentru pensionari. Vor fi virați banii din ajutoare pentru cei cu venituri sub 3000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că începe virarea banilor pentru ajutoare destinate pensionarilor cu venituri sub 3000 de lei. 

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

„Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Ce se întâmplă cu pensiile

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis un punct de vedere cu privire la pensiile speciale și urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze modificările, în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale. De asemenea, șeful Guvernului anunță și încheierea legii privind reforma pensiilor. 

„Au trimis care este părerea dânşilor (reprezentanţii Comisiei Europene - n.r.) şi în acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor, în concordanţă cu decizia CCR”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Depunerea următoarei cereri de plată din PNRR fără închiderea jalonului privind pensiile speciale ar presupune o pierdere de 1,4 milioane de euro. Șeful Executivului a afirmat anterior că legea pensiilor speciale „mai mult ca sigur va fi contestată la CCR”.  

Cu privire la reforma pensiilor, premierul a afirmat că speră să intre în vigoare de la 1 ianuarie. 

„Ne-a dat Banca Mondială primul draft, a fost o discuție tehnică între cei de la Ministerul Muncii și Comisie, urmând să închidem legea (...) Eu îmi doresc foarte mjult să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a mai spus premierul, dând asigurări că în caz contrar vor fi luate măsuri. 

Proiectul, care se află în lucru la Ministerul Muncii, are la bază trei variante.

Prima variantă este cea mai apropiată de cerințele Comisiei Europene și se bazează pe o formulă în care contează vechimea și sumele cu care fiecare român a contribuit la bugetul de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite