Nicolae Ciucă, vizită la un abator din Catalonia cu cei mai mulți angajați români: „Sunt mândri de calitatea muncii lor”

0
Publicat:

Cu ocazia unei vizite de lucru de două zile în Spania, președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis vineri, 15 martie, printr-o postare publicată pe Facebook că s-a întâlnit cu „români extraordinari” care s-au stabilit și muncesc în zona Barcelonei.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă se află într-o vizită de două zile în Spania. Foto Facebook/Nicolae Ciucă

Pe parcursul celor două zile șeful PNL se întâlnește cu românii care locuiesc în această țară, antreprenori și angajați, și ia parte la diverse activități desfășurate în cadrul comunității extinse de români. 

Nicolae Ciucă, Lucian Bode, fost ministru de Interne și secretar general al PNL, și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan au mers în vizită vineri la unul dintre lanțurile de abatoare din Catalonia, unde jumătate dintre angajați sunt de origine română. Concret, 50% din cei aproape 400 de angajați sunt români. 

În plus, aceștia au stat de vorbă cu românii despre condițiile de muncă, dar și despre probleme cu care se confruntă. 

Am întâlnit astăzi români extraordinari, care locuiesc și muncesc în zona Barcelonei. Am vizitat un abator al Carniques Celra, care are jumătate dintre angajați de origine română. De altfel, compania este cel mai mare angajator de cetățeni români din regiunea Cataloniei.  

Cei cu care am discutat mi-au spus că, în această fabrică modernă, au condiții bune de muncă și venituri care le permit să trimită bani acasă. Sunt mândri de calitatea muncii lor și de faptul că produsele pe care le fac aici sunt apreciate pe toate continentele”, se arată în postarea cu pricina. 

„Un vis împlinit”

Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă a anunțat că românii stabiliți în Spania vor avea posibilitatea de a obține dubla cetățenie, nemaifiind nevoiți să renunțe la cetățenia română când o solicită pe cea spaniolă. 

Am discutat, totodată, problema imposibilității deținerii cetățeniei române în paralel cu cea spaniolă și i-am asigurat că acest proces - pe care l-am inițiat anul trecut cu guvernul de la Madrid - se va finaliza în acest an. Nu au fost tratative ușoare, Spania având asemenea acorduri doar cu vecinii săi Portugalia și Franța. Mă bucur nespus că, din acest an, nu vor mai fi nevoiți să renunțe la cetățenia română când o solicită pe cea spaniolă. Pentru cei peste un milion de români din Spania, acesta va fi un vis împlinit”, a mai precizat șeful PNL. 

Amintim faptul că procedurile privind obținerea dublei cetățenii au fost demarate de însuși liderul PNL, după vizita efectuată în perioada în care a fost prim-ministru. La vremea respectivă, prim-ministrul Nicolae Ciucă și cel spaniol, Pedro Sanchez, au căzut de acord să creeze un grup de lucru în acest sens. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite