Culisele discuțiilor dintre Ciucă și Ursula von der Leyen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PNL Nicolae Ciucă a avut miercuri o întrevedere cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia a militat pentru susținerea integrării depline a României în spațiul Schengen, cât mai curând posibil.

Președintele PNL Nicolae Ciucă cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen Foto: Facebook
Președintele PNL Nicolae Ciucă cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen Foto: Facebook

Partidul Național Liberal susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. I-am spus asta în discuția pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil și eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina și criza energetică creată de Moscova”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a militat în cadrul întâlnirii cu șefa executivului european pentru susținerea integrării depline a României în spațiul Schengen a României, cât mai curând posibil. 

„I-am arătat că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a țării noastre în Spațiul Schengen. Pe termen lung, dorim continuarea susținerii pentru fermieri și pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală”, a precizat Ciucă.

Potrivit unor surse politice, în cadrul întrevederii, Ursula von der Leyen a apreciat măsurile luate de România în vederea protejării frontiere externe. 

Iar președintele PNL Nicolae Ciucă a reiterat angajamentul României de implementare a tuturor măsurilor din PNRR în vederea continuării obținerii tranșelor din PNRR cât mai repede posibil si s-au evidențiat progresele la nivel tehnic.

Aderarea Moldovei și Ucrainei la UE și sprijinul Kievului

Nicolae Ciucă a subliniat nevoia integrării rapide a deciziei luate în unanimitate de integrare a Republicii Moldova și Ucrainei în UE și a salutat decizia luată săptămâna aceasta pentru stabilirea cadrului de negociere.

„În materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanșat de Rusia este cea mai mare amenințare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE”, a menționat Ciucă.

De asemenea, potrivit surselor politice citate, președintele Nicolae Ciucă a întărit angajamentul ferm de susținere a Ucrainei. Iar președinta CE, Ursula von der Leyen, a apreciat în mod deosebit sprijinul oferit de România Ucrainei și faptul că am fost acolo din prima zi oferind suport poporului ucrainean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite