Ciucă: Burduja este opțiunea PNL pentru a candida la Primăria Capitalei. Decizia, până la finele săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, că o decizie privind candidatul pentru Primăria Capitalei „trebuie să fie luată până la finele săptămânii”. Șeful liberalilor a spus că Sebastian Burduja este în prezent opţiunea formațiunii pentru a candida la această poziţie.

Nicolae Ciucă a susținut că Sebastian Burduja are "şansa fiecărui candidat" la PMB Foto: Arhivă
Nicolae Ciucă a susținut că Sebastian Burduja are "şansa fiecărui candidat" la PMB Foto: Arhivă

În coaliţia de aseară au fost decise două lucruri: a fost stabilit să susţinem împreună candidatul care va deschide lista alegerilor europarlamentare, lista comună a coaliţiei, în persoana doamnei Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, şi opţiunea de a merge fiecare cu propriul candidat la Primăria generală a municipiului Bucureşti. Din datele pe care le avem, fără să avem toate datele de la sectoare, rezultă foarte clar că electoratul nu se duce neapărat după un candidat anume şi vorbim de electoratul Partidul Naţional Liberal sau electoratul Partidul Social Democrat. Şi atunci, pentru a ne păstra votul politic şi relevanţa în alegerile la nivelul Capitalei şi ţinând cont că nu avem încă o listă a candidaţilor, avem această opţiune pe care am discutat-o aseară. Sigur, după ce avem şi datele de la sectoare, putem să vedem şi alte opţiuni. Nu este târziu, timpul este cât se poate de scurt şi avem nevoie ca această decizie să fie luată până la finele săptămânii", a declarat Nicolae Ciucă, la Senat.

Întrebat cine ar putea să-i învingă pe Cristian Popescu-Piedone sau pe Nicuşor Dan, el a spus: „Oricare dintre candidaţi are o şansă. Nu contează ceea ce cred eu, ci contează ceea ce percep locuitorii Capitalei".

Nicolae Ciucă a afirmat că președintele PNL București, Sebastian Burduja este, „în momentul de faţă, opţiunea PNL pentru a candida la această poziţie", conform Agerpres.  Potrivit liderului PNL, Burduja are „şansa fiecărui candidat".  „De aici înainte, există pentru fiecare dintre candidaţi şansa de a-şi prezenta programul politic, echipa, toate celelalte argumente care sunt folosite în campanie", a completat Ciucă.

Exclusă susținerea lui Piedone

Întrebat dacă PSD a propus PNL-ului să-l susţină împreună pe Cristian Popescu-Piedone, Nicolae Ciucă a negat și a răspus: „Cum să-l susţinem, dacă noi avem propriul candidat?".   

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că speră ca până la sfârşitul acestei săptămâni coaliţia de guvernare să prezinte decizia finală cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei, afirmând că varianta de candidat comun PSD - PNL „nu a picat în totalitate". 

Romaşcanu a arătat că, în cazul în care PSD va propune candidat propriu, "în mod normal" acesta ar fi Gabriela Firea.   

Ciucă a menţionat că nu s-a discutat până acum despre o eventuală susţinere a lui Cristian Popescu Piedone pentru această candidatură. „Domnul Popescu Piedone vine cu o notorietate destul de mare, mai ales din postura de primar al Sectorului 4 şi 5. Cred că cifrele pe care le are acum în sondaje sunt şi datorate sau cauzate de lipsa unui candidat din partea alianţei PSD-PNL", a conchis Romaşcanu.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite