Miza majoră a adoptării legii privind măsurile bugetare. Boloș: La mijloc sunt 75 de miliarde de euro care pot fi suspendate

0
Publicat:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că dacă Guvernul și Coaliția nu iau măsura adoptării legii privind măsurile fiscale și bugetare, România s-ar putea să nu mai aibă acces la 75 de miliarde. 

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe FOTO Presidency
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe FOTO Presidency

Dumnealui (n.r.Marcel Ciolacu) are ultimul cuvânt şi (..) când se va aproba în Guvern în forma în care va fi trimis Parlamentului pentru asumarea răspunderii guvernamentale, până la acel moment proiect de lege, potrivit procedurilor pe care le avem îi pot fi aduse aceste modificări. Acum depinde şi care e conţinutul acestor modificări şi ce anume este discutabil în măsurile care sunt destul de complexe”, a precizat Marcel Boloș, într-o intervenție la Antena 3, referindu-se la faptul că anumite măsuri ar putea fi modificate sau eliminate.

Acest proiect de lege nu l-am discutat şi nu s-a discutat în spaţiul public doar ca să ne aflăm în treabă, este necesar pentru că avem problema aceasta cu deficitul bugetar şi cu fondurile europene şi riscul de suspendare a fondurilor europene. Noi pentru aceasta încercăm să luptăm, să nu compromitem dezvoltarea şi modernizarea României pe termen lung. la mijloc sunt 75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”, a subliniat Marcel Boloş.

Set de măsuri în proiectul de lege

Despre măsurile la care nu se poate renunţa sub nicio formă, ministrul Finanţelor a arătat că sunt trei paliere, unul se referă la reducerea de cheltuieli publice, al doilea de combatere a evaziunii fiscale şi abia al treilea este cel cu privire la măsurile fiscal-bugetare.

„Nu am lăsat totul pe umerii contribuabililor, dar nici nu putem să tolerăm zonele de optimizare fiscale sau să tolerăm la neşfârşit dezechilibrele bugetare care se manifestă în marile sisteme publice. Uitaţi-vă ce este la fondul de sănătate, unde 1,2 milioane de asiguraţi nu plătesc contribuţia la asigurările de sănătate. Unde în lumea aceasta un asigurat sau un angajat nu plăteşte pensie sau asigurarea de sănătate”, a mai punctat Boloș. 

Coaliția a început să elimine mai multe prevederi care îi vizau pe aleșii locali, pentru a nu-i nemulțumi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite