Mesaje de campanie. Cristian Popescu Piedone: „Și eu sunt interlop“ vs. Nicușor Dan: „ Știm toți“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursa pentru Primăria Capitalei se intensifică, iar mesajele principalilor candidați devin tot mai acide. „Și eu sunt interlop”, transmitea candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Cristian Popescu Piedone, prin intermediul textului de pe tricoul atunci când și-a depus candidatura. „Știm toți", i-a răspuns contracandidatul său, Nicușor Dan, printr-o acțiune similară.

 Mesajul lui Piedone: „Și eu sunt interlop”, aluzie la o declarație a lui Dan Foto Captură de ecran
Mesajul lui Piedone: „Și eu sunt interlop”, aluzie la o declarație a lui Dan Foto Captură de ecran

Domnul Cîrstoiu mi-a zis că sunt..., și eu am zis „Je suis Peppa Pig”, într-adevăr. Să vedem pe câți bucureșteni i-au făcut porci și pe câți bucureșteni i-au făcut interlopi”, a susținut Cristian Popescu Piedone, vineri, la depunerea candidaturii pentru funcția de primar general al Capitalei, afișând două tricouri cu mesajele ”Je suis Peppa Pig!” şi ”Şi eu sunt Interlop”.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a postat ,sâmbătă, pe Facebook, un colaj foto cu o fotografie cu Piedone ținând în mână tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop”, alături de o imagine a sa în care apare, într-o tribună, ţinând, similar contracandidatul său, un tricou cu mesajul: ”#ŞtimToţi”.

De altfel, mesajul „Și eu sunt interlop”, făcea aluzie la o declarație a lui Nicusor Dan, care a spus că Piedone ar fi susținut „de gașca lui de interlopi”.

Vă invit să donați pe pagina mea Nicușordan.ro. Urmează o campanie foarte grea. Oricât ar părea de ireal, există riscul ca Piedone cu gașca lui de interlopi să câștige Primăria Capitalei! De aceea este nevoie de informare, este nevoie de mobilizare, de aceea am nevoie de sprijinul vostru”, a fost mesajul transmis , pe 10 aprilie, de Nicușor Dan pe platforma TikTok.

@nicusordanpmb 🟢 Puteți să-mi sprijiniți campania electorală cu o donație pe site-ul www.nicusordan.ro 🟢 Sunt candidat independent și spre deosebire de partide nu beneficiez de subvenții din bani publici. 🟢 Însă campaniile electorale costă. De aceea, fac un apel la dumneavoastră bucureștenii să mă sprijiniți pentru a putea duce mesajele mele la cât mai multe persoane. Vă mulțumesc! #nicusordan #lucruribune #candidatindependent ♬ original sound - Nicusor Dan Primar General

Iar mesajul "Je suis Peppa Pig!” făcea aluzie la o declarație a medicului Cătălin Cîrstoiu de acum circa două săptămâni.

Am să vă fac şi eu o mărturisire personală, înainte de a încheia. Copilul meu e mai mic decât al lui Sebastian (Burduja n.r.) şi în fiecare seară scroll-uieşte televizorul, uitându-se la scene din campania electorală. L-am întrebat aseară, văzând un alt contracandidat ce vede şi mi-a spus: Peppa Pig. Sigur, n-a fost o aluzie directă la cineva, a fost doar aşa un gând transmis”, a spus Cătălin Cîrstoiu, în cadrul unei şedinţe a Comitetului de Coordonare al PNL Bucureşti. 

Și, deși Cîrstoiu nu a dat nici un nume, Cristian Popescu Piedone a reacționat atunci.

"Chiar sunt plăcut impresionat de gândirea domnului doctor Cîrstoiu şi de inteligenţa copilului care cred (....) că e şeful de campanie, dacă îl pune să urmărească și își ia notițe de la copil. Sunt fericit pentru că sunt identificat cu un personaj de desene animate. Săracul e vede pe zi ce trece, mi-e milă efectiv, mă încearcă un sentiment de milă, altceva ce să comentez, atât îl duce capul, l-a atât aduce capul un profesor universitar, asta e educaţia, eu măcar sunt ceea ce sunt, sunt personaj, mă recunosc copiii pe stradă că sunt Peppa Pig, că sunt Popeye Marinarul, că-s Piedone, sunt un personaj urmărit”, a spus Piedone, la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite