Piedone și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, lider al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), și-a depus, vineri, candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei.

Cristian Popescu Piedone va candida la Primăria Capitalei, din partea PUSL Foto: Facebook
Cristian Popescu Piedone va candida la Primăria Capitalei, din partea PUSL Foto: Facebook

UPDATE: "Se pare că în această competiţie electorală am fost singurul care am avut de la început prima opţiune. M-am pus pe şine ca şi locomotivă (...). Astăzi am depus 52.000 de semnături. Necesarul pentru candidatura mea trebuia să fie 20.000. (...) Nu am zis că voi scoate 52%, merg cu o marjă de eroare pe minus de maxim 10% (...), voi câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42% ca reprezentant al Partidului Puterii Umaniste. E adevărat că acest scor al meu în persoană nu se va regăsi şi în scorul politic din cadrul Consiliului General. Estimând eu astăzi, în realitatea reală, nu în cea virtuală, în care trăiesc diverşi politicieni, că pe scor politic voi scoate minim între 12 şi 15% la nivelul Bucureştiului", a declarat, vineri, Cristian Popescu Piedone, cu prilejul depunerii candidaturii sale pentru mandatul de edil general al Capitalei din partea PUSL.

El a punctat că va depune lista de consilieri generali în zilele următoare.

"N-am depus astăzi lista de consilieri generali. O să o depun zilele următoare, aşteptând negocierile, să vedem dacă se va alinia cineva", a explicat Cristian Popescu Piedone, conform Agerpres.

Chestionat de jurnalişti dacă ar accepta să fie susţinut în cursa pentru Primăria Capitalei de PSD, Popescu Piedone a răspuns că "ar fi înţelept" să îl susţină.

"Odată ce astăzi am depus candidatura pe Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, am înţeles că liberalii nu, dar PSD-ul mai poate să se gândească, să susţină, dacă vor o victorie nu pentru locale (...), politicul să ia mâna de pe administraţia locală, să ne lase pe noi, administratorii de fond, gospodarii, cum îi numim noi pe aceşti primari, indiferent de coloratură politică (...) dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul ar fi înţelept să vină să mă susţină", a spus Cristian Popescu Piedone.  

În ceea ce priveşte o candidatură a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone a punctat că acesta este membru PSD de doar trei zile şi nu poate veni să-şi ceară "dreptul la tronul pe care alţii l-au râvnit" şi nu au fost nominalizaţi.

Referitor la edilul Daniel Băluţă, Cristian Popescu Piedone a menţionat că acesta îşi depune vineri candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.

Știrea inițială: „Oameni buni, sunt pregătit! Astăzi, în Sfânta Vineri, încrezător în Bunul Dumnezeu, susținut de oamenii buni și motivat să transform Bucureștiul într-o fascinantă bijuterie urbană, ÎMI DEPUN CANDIDATURA LA FUNCȚIA DE PRIMAR GENERAL! Oameni buni, vă mulțumesc pentru susținere, vă mulțumesc pentru încredere, vă mulțumesc pentru că sunteți lângă mine, vă mulțumesc pentru că iubiți Bucureștiul, vă mulțumesc că existați în viața mea! Nu vă voi dezamăgi! ÎMPREUNĂ, FACEM IMPOSIBILUL POSIBIL PENTRU BUCUREȘTI!  Cu respect, primarul Piedone”, a scris Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Cristian Popescu Piedone a anunțat, încă din februarie, că va candida la Primăria Capitalei, din partea PUSL. Edilul Sectorului 5 afirma totodată că în locul său îl va propune pe fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.

Piedone menționa că ar merita să devină primarul general al Capitalei, deoarece are 30 de ani de experiență în administrația locală și că finala pentru PMB se va juca între el și actual edil al Capitalei, Nicușor Dan.

Surse politice au precizat pentru Adevărul că PSD ar susține candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, în contextul în care candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, este deja erodat de scandaluri. Preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a respins însă varianta susţinerii candidaturii liderului Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite