Meleşcanu s-a înscris la BEC ca independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu FOTO Eduard Enea
Teodor Meleşcanu FOTO Eduard Enea

Fostul director SIE, Teodor Meleşcanu, şi-a depus astăzi candidatura la Biroul Electoral Central (BEC) însoţită de aproape 400.000 de semnături.

„Am decis în mod responsabil să-mi prezint candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Voi depune toată energia pentru ca România să redevină într-o stare de normalitate, prin egalitate. Parlamentul, cu Guvernul şi cu Preşedinţia să colaboreze în interesul cetăţeanului. Aceasta este pentru mine intrarea în normalitate. Sunt candidat independent sprijinit de mai multe organizaţii“, a declarat Meleşcanu, la BEC.

Teodor Meleşcanu a renunţat luni la conducerea spionajului românesc pentru a intra în cursa pentru Palatul Cotroceni, confirmând astfel un zvon ce trena de săptămâni bune. Decizia lui Meleşcanu de a demisiona din fruntea SIE a fost anunţată de preşedintele Traian Băsescu, care i-a înştiinţat pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

„Vă propun să luaţi act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu şi să declaraţi vacantă această funcţie “, se arată în scrisoarea transmisă de şeful statului lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi lui Valeriu Zgonea, şeful Camerei Deputaţilor. Până la numirea unui nou director, SIE va fi condus de adjunctul Silviu Predoiu. Conform legii, directorul SIE este numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) la propunerea preşedintelui României, care este şi şeful CSAT.

Citeşte şi:

Teodor Meleşcanu a demisionat din fruntea SIE şi „se încălzeşte“ pentru Cotroceni

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) a demisionat astăzi din funcţie, urmând să se înscrie în cursa electorală pentru Cotroceni.

Alegeri prezidenţiale: Teodor Meleşcanu vine la spartul târgului

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şi-ar putea anunţa luni candidatura la alegerile prezidenţiale. Deocamdată, din postura de independent. Ulterior, la nevoie, l-ar putea înlocui chiar pe Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite