Macovei, despre Voiculescu: „O condamnare la cinci ani de închisoare înseamnă că există probe reale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamntarul Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul
Europarlamntarul Monica Macovei FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Justiţiei în Guvernul alternativ al PDL, Monica Macovei, îi felicită pe magistraţi că nu au cedat ameninţărilor lui Dan Voiculescu şi l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.


„Judecătorii şi procurorii corecţi şi profesionişti trebuie felicitaţi şi încurajaţi. Nimeni nu trebuie să cedeze ameninţărilor lui Voiculescu. Condamnarea lui Dan Voiculescu în primă instanţă la 5 ani de închisoare cu executare este o dovadă ca nu este un dosar politic, ci este un dosar bazat pe probe reale“, a scris Macovei, pe blogul personal.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că Voiculescu îşi bate joc de justiţia din România, folosind replici din filme.

„Condamnatul în primă instanţă, Voiculescu, nu se dezice nici acum: îi ameninţă pe procurorii şi judecătorii corecţi, care analizează fapte şi probe fără să se uite la persoane, că va „reveni”. Şi lor le este adresată ameninţarea din declaraţia lui Voiculescu, preluând replica din Terminator, – “I will be back” -“Revin”. Până acum, Voiculescu nu a făcut decât să îşi bată joc de justiţie, inclusiv atunci când a demisionat de două ori din Parlament doar pentru a-şi muta dosarul de la o instanţă la alta pentru a trage de timp şi pentru a scăpa de o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  Iată că şi judecători de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat, pe probe“, a mai spus Macovei.

Ministrul Justiţiei din umbră al PDL nu crede în dosare politice, argumentând că sunt doar motive invocate de către inculpaţi. „Toţi politicienii anchetaţi şi condamnaţi au spus că sunt victime, că li s-au fabricat dosare politice. Gata, nu-i mai crede nimeni! Avem deja o serie de politicieni condamnaţi, adică judecătorii au decis că sunt vinovaţi pe baza probelor strânse la dosar de procurori şi a probelor administrate în faţa judecătorilor. Este bine că justiţia funcţionează şi merge pe drumul corect, fără frică de politicieni. Numai aşa va creşte încrederea în justiţie.Reforma justiţiei şi anticorupţia funcţionează prin aceşti magistraţi“, a mai adăugat Macovei.

La patru ani de când a fost trimis în judecată, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). În acelaşi dosar cunoscutul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Materiale pe aceeaşi temă:

Dosarul ICA. Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru corupţie. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a primit 6 ani

Voiculescu: „Pentru cei care nu mă plac, revin“

Predoiu, despre Voiculescu: „Deciziile justiţiei nu se comentează, se execută când sunt definitive“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite