Machiavelism de Ilfov: Gabriela Firea şi-a dat soţul afară din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL la Primăria oraşului Voluntari, Florin Secară, spune că Florentin Pandele a fost exclus din PSD chiar de soţia sa, Gabriela Firea, preşedinte PSD Ilfov şi candidat la Primăria Capitalei.

”După cum ştiţi, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, încearcă să îi inducă în eroare pe locuitorii oraşului şi s-a înscris în cursa pentru primărie din postura de independent, deşi până recent a fost membru al PSD. Potrivit legii, un primar îşi pierde mandatul dacă acesta demisionează din partid, dar şi-l păstrează dacă este exclus. Pentru a se înscrie ca independent la alegeri, Pandele a găsit o soluţie foarte ingenioasă: fiind membru al PSD Ilfov, organizaţie condusă de soţia sa, Gabriela Firea, aceasta şi-a exclus din partid propriul soţ! Potrivit statutului, un primar poate fi dat afară din partid de organizaţia judeţeană din care face parte. Domnul Pandele a rămas fără PSD, dar ce contează dacă îţi păstrezi funcţia de primar?”, se precizează în comunicatul de presă semnat de candidatul PNL la Primăria Voluntari, Florin Secară. 

Secară precizează că acest lucru i-a fost confirmat inclusiv de prefectul judeţului Ilfov, care i-a oferit ”un răspuns tragic-comic pentru cuplul Pandele-Firea”: “Partidul Social Democrat- Organizaţia Voluntari ne-a adus la cunoştinţă că începând cu data de 07.04.2016, domnului Florentin Pandele i-a fost retras sprijinul politic şi a fost exclus din rândul membrilor Partidului Social Democrat”. 

PSD şi-a desemnat un alt candidat la Primăria Voluntari, iar Florentin Pandele candidează din postura de independent.

”După cum ştiţi, PSD are propriul candidat în Voluntari, dar această încercare penibilă de delimitare nu o să le producă niciun avantaj. Dimpotrivă, oamenii sunt deranjaţi de faptul că prin această mişcare politică, locuitorilor din Voluntari şi Bucureşti li se insultă inteligenţa. De ce a dorit Gabriela Firea să se delimiteze de  Florentin Pandele şi ca într-o glumă proastă să îl dea afară din partid?  De ce ea poate candida la Bucureşti sub sigla PSD, dar la Voluntari Florentin Pandele s-a înscris în cursă independent, ba mai mult, PSD are propriul candidat? Acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundă atât Florentin Pandele, dar şi Liviu Dragnea şi mai ales, Gabriela Firea”, se mai arată în comunicatul PNL.

Florentin Pandele a anunţat, pe 26 aprilie, că a decis să îşi depună candidatura pentru un nou mandat la Primăria Voluntari ca independent.

”Am decis să-mi depun candidatura ca independent pentru Primăria Oraşului Voluntari, pentru a pune capăt oricăror speculaţii privind legătura partinică dintre candidatura mea şi cea a soţiei mele. Am în spate o carieră de 16 ani în slujba cetăţenilor din Voluntari, în care am transformat o comună ca oricare alta de la marginea Bucureştiului în cel mai mare oraş al judeţului Ilfov.  Am fost tentat să mă opresc aici, cum s-ar putea spune, în plină glorie, dar am încă proiecte pe care îmi doresc să le duc la bun sfârşit, iar sprijinul masiv de care mă bucur în continuare din partea voluntărenilor îmi oferă o motivaţie suplimentară”, a transmis Pandelor, potrivit unui comunicat de presă, remis News.ro. 

Florentin Pandele are 55 de ani, este soţul Gabrielei Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, şi este, din anul 2000 edilul oraşului Voluntari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite