Ludovic Orban: Văd mulţi care se pricep la coronavirus, ca şi la fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României, Ludovic Orban. FOTO gov.ro
Premierul României, Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban i-a criticat pe cei care comentează pe seama măsurilor legate de coronavirus şi în special pe subiectul kiturilor de testare bune pentru diagnosticare.

„Văd mulţi care se pricep la coronavirus, ca şi la fotbal. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risc enom. Înseamnă că noi am putea elibera cu certificat 20 din cei bolnavi”, a declarat Ludovic Orban. 

De asemenea, premierul României a a subliniat faptul că „problema pe care o vom avea în perioada următoare e cu kiturile de testare”. 

Liderul de la Palatul Victoria ar a punctat faptul că prin cumpărarea acestor kituri s-ar putea ajunge la testarea a 100.00 de persoane. „Pe lângă kiturile deja cumpărate am fost informat de UNIFARM că există un contract cert şi vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane”, a completat Orban. 

Nu în ultimul rând, Orban a vorbit de aciziţia de ventilatoare. „Suntem în curs de achiziţie a 100 de ventilatoare la UNIFARM. ONAC are contract pentru 200 de ventilatoare. Dar va trebui să aşteptăm livrarea lor”, a conchis premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite