Ludovic Orban, după ce liderul PSD a anunţat că vor ataca la CCR desfiinţarea SIIJ: „PSD a rămas acelaşi: antieuropean şi  împotriva unei justiţii corecte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Inquam Photos / George Călin

După ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus zilele trecute că social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională proiectul privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Ludovic Orban susţine că PSD „a rămas acelaşi: antieuropean şi împotriva unei justiţii corecte”. Liderul PNL a mai adăugat că CCR a luat uneori decizii pe care nu le-a înţeles.

„Coaliţia este concentrată să desfiinţeze Secţia Specială. PSD se opune. PSD a rămas acelaşi PSD: e antieuropean şi e împotriva unei justiţii corecte. Ne-am angajat să reparăm legile justiţiei şi să desfiinţăm SIIJ. Asta o să facem. Deciziile CCR de multe ori m-au pus în situaţia de a nu le înţelege. Şi nu doar pe mine, ci pe oameni specializaţi în drept constituţinal.

Noi am mandatat grupurile parlamentare să susţină desfiinţarea SIIJ în forma convenită la nivelul coaliţiei. Dacă la nivelul dezbaterilor din Senat pot să apară alte idei, ele trebuie supuse aprobării coaliţiei”, a spus Ludovic Orban, luni.

Marcel Ciolacu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, după ce legea de desfiinţare a SIIJ a fost adoptată de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, că social-democraţii vor ataca proiectul la Curtea Constituţională, cu sau fără amendamentul adoptat de comisie. Amendamentul în cauză prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM. Toate amendamentele PSD au fost respinse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite