Lobby în Parlament pentru autonomia Ținutul Secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Național Secuiesc (CNS) a hotărât delegearea a patru membri pentru reprezenta consiliul și a promova interesele sale și simbolurile secuiești în Parlament și la nivelul Uniunii Europene. Printre cei desemnați este și deputatul József Kulcsár-Terza, ales pe listele UDMR. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a decis crearea a patru noi funcții pentru într-o ședință organizată la Târgu Mureș, relatează agenția de presă Hirado.  

Potrivit deciziei Adunării Delegaţilor CNS, deputatul József Kulcsár-Terza, preşedintele interimar al nou înfiinţatei Forţe Civice Maghiare (FCM), ajuns în Camera Deputaţilor pe lista UDMR, a fost însărcinat să prezinte obiectivele CNS în Parlamentul României şi să înainteze proiecte de legi, cum ar fi statutul de autonomie elaborat de CNS. Printre sarcinile sale mai sunt adresarea de interpelări membrilor Guvernului României şi organizarea de evenimente în Parlamentul de la Bucureşti. Mandatul său coincide cu durata mandatului său parlamentar.

Zsolt Szilágyi, vicepreşedintele Alianţei pentru o Europă Liberă, a fost numit în funcţia de însărcinat pentru afaceri europene, având sarcina de a stabili și a menține contacte cu politicieni, organizaţii, mişcări regionale şi lideri ai comunităţilor autonome din UE. Mandatul său, ca şi cel al însărcinatului cu afaceri şi al responsabilului pentru simbolurile secuieşti, este de patru ani.

Zoltán Gazda, preşedintele Consiliului Secuiesc din judeţul Covasna, a fost numit însărcinat cu afaceri, urmând să îndeplinească sarcini administrative.

Edith Bíró, preşedinta Consiliului Secuiesc din Odorheiu Secuiesc, va fi responsabilă cu simbolurile secuieşti. Sarcinile sale sunt: să promoveze simbolurile secuieşti, să iniţieze arborarea steagului secuiesc în tot Ţinutul Secuiesc şi să organizeze evenimente la care sunt folosite simbolurile secuieşti, mai arată sursa citată.

Adunarea Delegaţilor CNS a adoptat şi o declaraţie care protestează împotriva modificării, graniţelor desfiinţării Regiunii Autonome Magiare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite