Plenul Camerei Deputaţilor l-a validat pe Attila Varga (UDMR) pentru un mandat de judecător la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul CCR
Plenul CCR

Plenul Camerei Deputaţilor l-a validat, miercuri, pe Attila Varga (UDMR) pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for, cu 254 voturi ”pentru” şi trei voturi ”împotrivă”.

Votul a fost secret, cu buletine de vot. Attila Varga urmează să îşi preia mandatul de judecător al CCR în 13 iulie.

Attila Varga a fost deputat UDMR timp de 6 mandate, între 1990 şi 2008. Varga a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj în 1986, iar în 2006 a devenit doctor în Drept. A activat în magistratură din anul 1986.

Parlamentul au început procedurile pentru numirea a doi noi judecători la Curtea Constituţională, în locul lui Tudorel Toader şi Zoltan Puskas, ale căror mandate expiră în luna iulie.

Curtea Constituţională a declanşat procedura de numire a trei judecători, având în vedere că în data de 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader şi Valentin Puskas. Augustin Zegrean, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, a fost numit de Preşedinţie, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Judecătorii CCR sunt numiţi pe o perioadă de 9 ani, înnoirea mandatelor având loc o dată la trei ani pentru un număr de trei membri. Aceştia sunt numiţi de Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedinţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite