LIVETEXT Alegeri parlamentare 2012 / Liderii USL câştigă bătălia prezenţei cu cei de la ARD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriaean videanu cere sesizarea Parchetului pentru numărătoarea paralelă a USL
Adriaean videanu cere sesizarea Parchetului pentru numărătoarea paralelă a USL

Mandatul legislativului 2008-2012 se încheie, iar în urma alegerilor de astăzi va fi ales un nou Parlament. Secţiile de votare s-au deschis în toată ţara de la ora 7.00 şi vor rămâne deschise până diseară la ora 21.00. Dreptul de vot se poate exercita doar în colegiul în care sunteţi arondat. Dacă vă aflaţi în străinătate şi doriţi să votaţi există secţii de votare speciale.

Găseşti informaţii despre candidaţi şi colegii la alegerile parlamentare din 2012 în cea mai complexă infografie din presa română.

Bloggerii "Adevărul" au scris despre alegerile parlamentare care au loc astăzi, în România. 

Pe un asemenea fundal, alegătorul român nu mai are decît criterii confuze şi pernicioase: capriciul, impulsul visceral, şi, mai ales, ura. Or nici un vot nu se poate numi ”democratic”, dacă se produce pe bază de ură. Votul democratic e, în condiţii normale, expresia bunei chibzuieli, a discernămîntului, a calmului civic. Andrei Pleşu 
Din păcate, vom observa la sfârşitul zilei că foarte puţini alegători s-au dus la urne. Prezenţa va fi sub 40 de procente şi, probabil, va fi înregistrat un record negativ de participare. Da, toată lumea va da vina pe vreme, dar printre fulgii de zăpadă şi picăturile reci de ploaie se află şi alte câteva motive pentru care oamenii au preferat să stea acasă. Emilian Isailă

Mai multe informaţii despre legea electorală le puteţi afla citind acest material: VIDEO Alegerile parlamentare pe înţelesul tuturor - două animaţii create de graficienii şi jurnaliştii „Adevărul”.

Băsescu: „Deşi m-am certat cu Tăriceanu, nu am dubii privind opţiunile lui euro-atlantice“

Jurnaliştii "Adevărul" din tara vă vor ţine la curent cu toate informaţiile legate de desfăşurarea şi rezultatele alegerilor parlamentare de duminica, 9 decembrie!


Cele mai importante informatii de pe plan local:

13. 59  Prezenţă ridicată în Alba

Referendumul organizat de Consiliul Judeţean, pentru repornirea mineritului la Roşia Montana, ridică prezenţa la vot. Numai în Roşia Montană prezenţa era de 10,83%, din estimările oferite pentru ora 10.00.

13. 52 Timiş: Rezultate Alegeri Parlamentare 2012 / Timişul are una dintre cele mai scăzute prezenţe la vot din ţară, 2,37%

Drumurile din judeţul Timiş sunt blocate din cauza ninsorii abundente din ultimele 24 de ore, motiv pentru care şi procesul de votare este îngreunat.

13. 11 Ploieşti / Alegeri parlamentare 2012. Un alegător a murit la o secţie de vot din Ploieşti 

Un bărbat în vârstă a decedat, după ce a intrat în stop cardio-respirator, la secţia numărul 68 din Ploieşti. Este vorba despre o persoană de peste 80 de ani, care venise să voteze.

Dan Diaconescu a votat în Târgu Jiu, de ziua lui: „Votez într-un cartier sărac. Ponta, care e doctor, votează în centru, la Universitate“. Pensionarii l-au apostrofat pe DD pentru că nu au avut loc să voteze din cauza presei care îl urmărea.


Cele mai importante informatii de la nivel national:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite