Liderii PNL cer mai multă presiune pe Câciu și Budăi pentru găsirea fondurilor privind profesorii SURSE

0
Publicat:

Prim-vicepreședinții PNL i-au cerut premierului Ciucă să pună presiune pe miniștrii Câciu și Budăi să găsească bani pentru profesori, potrivit surselor Adevărul. Liderii PNL au stabilit că ministrul Finanțelor trebuie să găsească banii necesari în buget și Budăi trebuie să termine legea salarizării. 

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Mai exact, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur i-au cerut președintelui pNL să pună presiune pe miniștrii PSD să urgenteze reformele. Este vorba despre reforma pensiilor speciale și cea a salarizării și să nu aștepte să le finalizeze în ultimul moment, adică pe 15 iulie să nu fie gata legea salarizării.

Cererea a fost făcută de prim-vicepreședinții PNL într-o întâlnire avută aseară între liderii partidului.

Care sunt scenariile privind rotativa

Toate partidele din Coaliție au ajuns la un consens în ceea ce privește rotativa guvernamentală: schimbul dintre premieri nu se realizează până când nu se revine la o situație stabilă din punct de vedere social, potrivit surselor „Adevărul”.

Primele variante pentru rocada guvernamentală care circulă, atât la PNL, cât și la PSD, este la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, atunci când reușesc să încheie socotelile cu cererea de plată numărul 3 din PNRR, acolo unde este și proiectul pensiilor speciale. Potrivit surselor „Adevărul”, nu contează că începe vacanța parlamentară. 

De asemenea, rotativa guvernamentală s-ar produce chiar înainte de publicarea schiței noii legi a salarizării, anunțată de către Executiv pe 15 iulie. Potrivit surselor „Adevărul”, este ideal ca rotația să se producă înainte de anunțarea legii salarizării, existând posibilitatea creării unor noi tensiuni și proteste.

O a doua variantă, existentă în acest moment, ar fi ca rotativa guvernamentală să aibă loc la începutul lunii septembrie, adică după ce Guvernul ar contura atât legea salarizării, cât și legea pensiilor publice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite