Suciu: Rotativa se va întâmpla. După ziua de astăzi ar trebui ca mandatul actualului Guvern să înceteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Daniel Suciu, a susținut, potrivit News, că mandatul actualului Guvern ar trebui să înceteze vineri, prin demisia premierului, rotativa urmând să aibă loc, subliniind însă că PSD a suspendat discuțiile pe portofolii până la încheierea grevei din educație. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Conform protocolului, după ziua de astăzi ar trebui ca mandatul actualului Guvern să înceteze prin demisia premierului. (...) Cred că odată ce premierul Ciucă îşi va depune mandatul intrăm într-un calendar accelerat şi această tranziţie de la un premier liberal la un premier social-democrat se va face extrem de repede”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Daniel Suciu, potrivit News, subliniind însă că PSD a stopat „orice discuţie vizavi de portofolii, de nume şi toate acestea vor avea loc după ce discuţiile cu sindicatele vor avea un curs firesc spre încetarea grevei”.

Întrebat dacă rotativa premierilor nu se va întâmpla în cazul în care greva din Educațienu va fi încheiată, social-democratul a precizat: „rotativa se va întâmpla şi vom intra într-un caledar de învestire a unui nou Guvern din minutul următor în care premierul Ciucă îşi va depune mandatul”, urmând ca șeful PSD, Marcel Ciolacu, să fie investit pentru conducerea noului Guvern.

„Vom relua această discuţie despre portofolii, dacă rămâne UDMR sau nu la guvernare, aceasta fiind opţiunea lor, abia după ce premierul Ciucă îşi va depune mandatul”, a mai spus Daniel Suciu, potrivit sursei citate. 

Ciucă își depune mandatul

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că își va depune mandatul vineri, 26 mai, „conform calendarului”. Legat de negocierile pentru noul Cabinet, liberalul a subliniat că e varianta respectării protocolului sau rediscutarea fiecărui minister în parte, afirmând că că „există discuții, negocieri”.

Totodată, actualul premier liberal a mai arătat că PSD e primul care va alege în ceea ce privește ministerele. „E normal să fie o ierarhizarea de ponderea fiecărui partid în Parlament și în Coaliție”, a mai spus Ciucă.  

Chestionat despre viitorul său politic, liderul PNL nu a dat un răspuns tranșant. „Se consumă ziua de vineri și iau decizie. Până luni iau o decizie”, a mai afirmat premierul. 

De altfel, potrivit informațiilor „Adevărul”, conducerea restrânsă a PNL a avut marți seară o întâlnire cu Klaus Iohannis, în care li s-ar fi transmis să fie făcută schimbarea de premieri, fără a fi bulversată situația politico-socială existentă, mai ales în contextul problemelor apărute.

„După părerea mea, calendarul inițial al rotației, al rocadei, poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală s-ar putea încheia pe 30 mai”, a precizat șeful statului, într-o conferință de presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite