Lider PNL: România trebuie să se pregătească de pe acum şi pentru o eventuală criză economică! Avem nevoie de un plan de măsuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Buşoi, europarlamentar şi vicepreşedinte al PNL, susţine că guvernarea liberală ar trebui să pregătească de pe acum o posibilă „criză econoică”, fiind nevoie de un plan de măsuri.

„În ultimele zile, am văzut cu toţii că gripa generată de noul coronavirus ia amploare. Guvernul României a luat măsurile necesare pentru a preveni atât cât se poate efectele unei epidemii. Executivul este mobilizat, situaţia este monitorizată oră de oră. S-au luat măsuri dure, dar necesare în aceste momente. Este nevoie să înţelegem cu toţii că este un moment greu. Trebuie să fim solidari şi responsabili, să respectăm regulile de igienă şi dacă este cazul să respectăm procedura de carantină”, a scris pe Facebok europarlamentarul Dan Băcan. 

Vicepreşedintele PNL susţine că Guvernul trebuie să vină cu o strategie economică pentru o posibilă criză. „În acelaşi timp, Guvernul trebuie să pună la punct cât mai urgent o strategie economică de criză. Împreună cu BNR, cu instituţiile bancare private, cu patronatele avem obligaţia să gândim un plan de măsuri, astfel încât să avem o previzionare, dar şi soluţii pentru a limita o criză economică inevitabilă. Economia mondială va fi afectată. Am văzut cu toţii căderile de la bursele internaţionale, scăderile indicatorilor economici. Trăim într-o lume globală, interconectată cu economii care depind unele de celelalte şi ne îndreptăm către o recesiune economică la nivel mondial”, a completat Buşoi. 

Reprezentantul PNL face apel de pentru anunţarea unor măsuri fiscale. „Avem nevoie urgent de măsuri fiscale, de ajutorarea mediului de afacerii, dar şi de mecanisme de susţinere pentru a reduce cât mai mult din efectele negative ce ar putea să apară. Este necesar să luăm măsuri pro active în special pentru principalele ramuri afectate: turism, comerţ, transporturi, mediul şcolar privat. România are un deficit mare lăsat de fostul guvern Dăncilă. În aceste condiţii, cu un deficit mult prea mare şi cu o criză economică mondială, România va fi extrem de fragilă în perioada următoare. De aceea, din acest moment, trebuie gândite soluţiile pe care putem să le adoptăm cât mai urgent!”, a mai afirmat Buşoi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite