Lider PNL, despre asocierea cu PSD: A avut costuri de imagine. Eram în criză politică dacă stăteam cu ochii pe sondaje

0
Publicat:

Alina Gorghiu a afirmat, într-un interviu la Europa FM, că imaginea PNL a avut de suferit în urma formării coaliției cu PSD, însă a fost un rău necesar.

Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului FOTO: Arhivă
Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului FOTO: Arhivă

„Costuri au fost, asocierea celor două partide, care au o istorie sinuoasă în spate, PNL și PSD, a venit cu costuri de imagine, însă era greu să stai cu ochii la sondaje. Dacă stăteam cu ochii la sondaje astăzi eram într-o criză politică, într-un context cu război la graniță suprapus cu o criză socială, posibil cu consecințe economice și așa mai departe. Ca atare, între a sta cu ochii la sondaje și a face capital politic pentru 2024, care e peste un an de zile, și a alege cartea stabilității, s-a mers pe a doua variantă cea mai sănătoasă”, a declarat președinta interimară al Senatului.

Aceasta a adăugat că toate cele trei partide care fac parte din coaliție fac eforturi pentru ca aceasta să funcționeze. 

„Cred că aș face o greșeală să vă spun că această coaliție funcționează doar pentru că PNL este partidul înțelept. Nu, această coaliție funcționează pentru că se fac eforturi din toate cele trei părți: PNL, PSD, UDMR”, a adăugat președinta interimară a Senatului.

Nouă regulă în Coaliție

Alina Gorghiu a vorbit și de faptul că ar avea de gând să depună un amendament prin care să fie interzis traseismul politic. Amendamentul ar fi impus la nivel de Coaliție, în protocolul de colaborare, care în prezent nu atinge asemenea aspecte.

„Se poate foarte simplu regla și această problemă, dacă există o dorință de colaborare firească și rațională în cadrul acestei coaliții. Tot se discută acum protocolul în conducerea partidelor, poți să bagi un amendament în acest protocol în care să spui foarte clar între partidele din coaliție nu se tranzacționează primari. (…) Mă gândesc să propun acest amendament colegilor din coaliție, poate o să-l găsească relevant tocmai pentru a nu redeschide răni din trecut și pentru a nu sfida electoratul”, a mai afirmat Gorghiu.

Precizarea a venit în contextul în care PNL s-a confruntat cu o problemă de exod masiv prin OUG Dragnea din 2014, când sute de primari au plecat la social-democrați.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite