Deputatul care a schimbat patru partide în patru ani. Cum a ajuns pe listele PNL Dâmboviţa, deşi e din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
liviu balint

La alegerile parlamentare de acum patru ani, sălăjeanul Liviu Balint a câştigat un fotoliu de deputat, deşi a primit doar 3,55% din voturi.

Liviu Balint are 49 de ani şi a devenit deputat în 2016, când a candidat din partea PMP, fiind, la acea vreme, preşedinte al filialei Sălaj. Deşi a fost votat de doar 3,55% dintre alegătorii care au trecut pe la urne, Balint a prins un scaun în Camera Deputaţilor la redistribuire.

În iunie 2017, a fost dat afară din PMP, după ce a ignorat ordinele de partid şi a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. „A avut un comportament de maidanez politic! E un om fără coloană vertebrală. Astăzi ne-a trădat pe noi, mâine poate trăda pe oricare. Oamenii care nu ştiu să-şi respecte cuvântul în politică sunt oameni fără caracter", spunea atunci liderul PMP, Eugen Tomac.

Surse neoficiale susţineau la acea vreme că deputatul a fost convins să participe la votul moţiunii în schimbul numirii soţiei lui în funcţia de manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Balint a infirmat aceste zvonuri, pentru ca în februarie 2018, soţia sa a câştigat concursul organizat pentru şefia Ambulanţei sălăjene.

La doar două luni după ce a fost exclus din PMP, sălăjeanul a intrat în PSD, unde a rămas până în august 2019, când s-a alăturat celor de la Pro-România, pentru ca începutul anului 2020 să îl găsească în echipa PNL.

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Liviu Balint candidează pentru un nou mandat de deputat, însă nu pe listele liberalilor sălăjeni, ci ale PNL Dâmboviţa, fiind al doilea, eligibil, de altfel, după Gabriel Plăiaşu, secretarul executiv al organizaţiei.

În Sălaj, doar primul loc de pe listele liberalilor este considerat eligibil, acesta revenindu-i deputatului Lucian Bode, preşedintele filialei judeţene şi ministru al Transporturilor.

Liviu Balint a intrat în politică în 2004, când a devenit membru PD-L şi chiar prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene din Sălaj, cinci ani mai târziu trecând la UNPR, ca preşedinte pe judeţ.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Singurul parlamentar PMP care a votat la moţiune a fost exclus din partid. Tomac: „S-a comportat ca un maidanez politic“

VIDEO Un deputat a făcut pe poliţistul în trafic cu un şofer de ambulanţă: „Aşa muncim noi? Ce ţinută e asta, domnule?“

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite