Lider PNL, despre alegeri comune cu PSD în 2024: Mult mai eficient ar fi să candidăm separat

0
Publicat:

Alina Gorghiu este de părere că liberalii și social democrații ar trebui să candideze pe liste separate la alegerile din anul 2024. Ministrul Justiției a punctat că matematic și din punctul de vedere al unei posibile guvernări comune cele două partide ar trebui să aibă candidați separați.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Inquam Photos
Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Inquam Photos

„E prematur. Încă îmi permit luxul să vă prezint opinii personale, pentru că nu s-a discutat la nivel de PNL această perspectivă pe care de altfel nu o poate exclude nimeni. La cum funcţionează coaliţia, scenariile probabil în laboratoare se discută. Eu vă spun ca membru de partid vechi al PNL că mi-aş dori candidaturi pe liste separate”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă la Călărași, potrivit News.ro.

Liberala a explicat că fiecare partid are un electorat specific și mesaje care „de multe ori nu se suprapun”.

„Şi matematic cred că ar, în perspectiva unei viitoare guvernări comune, ar fi mult mai eficient să candidăm separat decât împreună. Şi ca preşedinte la PNL Argeş, să ştiţi că asta ar fi opţiunea mea şi asta voi exprima în interiorul partidului, la momentul în care se va pune în discuţie strategia pentru alegerile din 2024”, a adăugat ministrul Justiției.

Chestionată referitor la posibilitatea unei alianțe cu AUR, Alina Gorghiu a punctat „categoric nu”.

„Vreau să vă spun în mod cert că PNL nu se va asocia în nicio formă, în niciun scenariu, în niciun context, cu un partid autieuropean, prorus, un partid extremist, care nu are niciun fel de substanţă şi niciun fel de proiect, ci generează non-stop scandal şi circ şi un nivel de aşteptare care nu va putea fi onorat niciodată. Sunt foarte limpede şi foarte fermă cu răspunsul la această întrebare”, a adăugat liberala, potrivit sursei citate.

Totodată, ministrul Justiției a precizat că regretă faptul că PSD „nu a înțeles nevoia suprapunerii alegerilor”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite