Legea prin care persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida la preşedinţia României, promulgată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency
FOTO: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care persoanele condamnate definitiv la pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, cu excepţia cazurilor în care a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea, nu vor putea candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat, respectiv cea de preşedinte al României

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 28 din Legea nr.370/2004, în sensul instituirii interdicţiei de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

„Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea”, prevede actul normativ promulgat de către şeful statului. 

Pe 20 noiembrie 2017, proiectul a fost respins de către Senat, însă Camera Deputaţilor l-a adoptat, decizional, pe 8 iunie 2022. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite